יום שישי, 14 במאי 2010

עוגת גבינה מירב






עוגת גבינה אפויה - מתכון של אמא של מירב מפורום אוכל ynet
המלצה חמה - doritb
עוד על העוגה של אמא של מירב

750 גר' גבינה לבנה 5%-דורית שמה 3%
חבילה אינסטנט פודינג וניל
4 כפות קורנפלור
¾ כוס סוכר
5 חלמונים
2 סוכר וניל
חצי כוס צימוקים – תוספת שלי - דורית
מערבבים הכל ביחד בקערה גדולה

מקציפים:
5 חלבונים
¼ כוס סוכר בהדרגה

מכינים קצף נוקשה ומוסיפים אותו לתערובת הגבינה.
מערבבים בעדינות (עוטפים את הגבינה עם הקצף)
מעבירים את התערובת לתבנית עגולה (26) עם נייר פרגמנט/אפיה
מכניסים את העוגה לתנור קר מדליקים את התנור לטמפ' של 150 מעלות ואופים שעה.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו להתקרר.
לשים בתחתית התנור תבנית קטנה עם מים רותחים במהלך כל האפיה.
לעוגה חגיגית במיוחד אפשר לצפות בקרם של שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל (לפי ההוראות על קופסאת האינסטנט), לקשט בתותים או בשוקולד מגורד.

הערות דורית
אני מכינה עם גבינה 3% שומן
הוספתי צימוקים. לפי דרישת ה"קהל"  ריסקתי פקאן סיני ופיזרתי מעל הקצפת
בתמונה השניה ריסקתי עוגיות לוטוס ופיזרתי מעל הקצפת.

3 תגובות:

  1. היי -העוגה מדהימהץ
    מה זה קצף נוקשה?כמה זמן בערך ההקצפה ועל איזה מהירות? חייב נייר פרגמנט.תודה ויום טוב

    השבמחק
  2. תודה !!
    קצף נוקשה זה כאשר את יכולה להפוך את הקערה וזה לא נשפך ולא יותר. בקשר להקצפה - כמה שניות על מהירות נמוכה ואז אני מעלה את המהירות לגבוהה ביותר. לגבי נייר פרגמנט/אפיה, זה לא חובה אבל
    עדיף זה עוזר להפרדת העוגה מדפנות התבנית.
    בניגוד לעוגות אחרות שאני מאלתרת, עוגה זו אני עושה בדיוק לפי המתכון.

    השבמחק
  3. תודה רבה. ומועדים לשמחה

    השבמחק