יום שישי, 11 בפברואר 2011

עוגיות טבעוניות








עוגיות טעימות להפליא, קרנציות, מתוקות (לא יותר מידי),  זהירות ממכר!!

עוגיות טבעוניות
מתכון של סמדר זורע-ברמק


כמות: כ-25-30 עוגיות

רכיבים:
1 כוס שיבולת שועל (קוואקר) מהיר הכנה
½ כוס אגוזי פקאן/מלך/לוז קצוצים
½ כוס שקדים טבעיים קצוצים
½ כוס צימוקים
¼ כוס סוכר קנים או סוכר חום
½ כוס קמח כוסמין או קמח חיטה מלא
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
½ כפית קינמון
¼ כוס שמן קנולה
2 כפות טחינה גולמית
3 כפות סילאן תמרים
1 כף חומץ

אופן הכנה:
שמים בקערה קוואקר, אגוזים, שקדים, צימוקים וסוכר.
מנפים ומוסיפים קמח כוסמין, אב' אפייה, סודה לשתייה וקינמון ומערבבים.
מערבבים בקערית לחוד שמן, טחינה, סילאן, וחומץ ומוסיפים לחומרים היבשים.
מערבבים ומפוררים הכל ביחד לעיסה אחידה. אם יבש מדי, מוסיפים 2-3 כפות מים.
בידיים לחות, יוצרים כדורים בגודל עגבניית שרי, לוחצים בין כפות הידיים להשטחה, מניחים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, במרחק 5 ס"מ זה מזה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 20-25 דקות, עד שהעוגיות מתגבשות, אך עדיין רכות.
מוציאים מהתנור, מפרידים מהמשטח בעזרת מרית, ומקררים בתבנית. העוגיות מתקשות ונהיות פריכות לאחר שהתקררו.
מאחסנים בכלי אטום לאחר צינון מלא.

מקור המתכון: סמדר זורע-ברמק

‏15 תגובות:

  1. קודם כל אני מתגעגעת אלייך
    שנית אולי את תוכלי להסביר לי מה הוא בדיוק סוכר קנים (ראיתי השבוע בעדן ולא ידעתי אם זה טוב לי או לא)

    השבמחק
  2. תודה יקרתי גם אני מאוד מתגעגעת. שלחתי לך למייל הסבר נרחב.
    סוכר קנים פחות מזוכך מסוכר רגיל. לא מתאים לסכרתיים.

    השבמחק
  3. נראה לי מצוין - גם טעים וגם בריא. אבל אין לי חומץ. למה הוא משמש? יש משהו שיכול להחליף אותו?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא ניסיתי להחליף אותו אבל מכיוון שזה רק כף את יכולה להוסיף מים. אני עושה את המתכון הזה כמות שהוא ממליצה מאוד מאוד!!
      אגב מדובר בחומץ פשוט.

      מחק
  4. העוגיות האלה פשוט פגזיות!
    אכלתי אותן, רק בלי החומץ, והן יוצאות טעימות שחבל על הזמן. גם בריאות וגם טעימות וערבות לחיך!
    תודה דורית

    אבישי

    השבמחק
  5. דורית, במקרה נתקלתי במתכון הנ"ל...
    סחתיין עלייך, עקבתי אחר ההוראות מדהימות וכל מי שטעם אהב והתעניין.... :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה, הן אכן טעימות כל המחמאות לסמדר ברמק הזורע המתכון המדוייק הזה שלה:)

      מחק
  6. הכנתי, יצא מעולה!

    השבמחק
  7. חומץ הוא תחליף לביצה. החומץ מאחד את כל החומרים. מים הם לא התחליף לחומץ. במרשתת אפשר למצןא עוגת שוקולד מדהימה בלי בצים אבל יש בה כף חומץ לבן.

    השבמחק
  8. כמה זה חום בינוני?

    השבמחק
  9. דורית, הכנתי את העגויות הנ״ל והן פשוט נחטפו מרוב שהיו טעימות.
    הן לא היו מתוקות מידי ואמרתי שאלך לפי המתכון המקורי, עם החומץ. יצאו לי טעימות. מודה לך (=

    השבמחק