יום ראשון, 15 ביוני 2025

Londoni szelet פרוסות לונדון

 




עוגה מהמטבח ההונגרי.


Londoni szelet

לבצק

4 חלמונים

חצי כוס סוכר

250 גרם קמח

כפית שטוחה את אפיה

150 גרם חמאה


ריבת מישמש ביתית לצרוח על הבדק בנדיבות


לשכבה העליונה הקצף

4 חלבונים

חצי כוס סוכר

שקית סוכר וניל

200 גרם קמח שקדים


להכין בצק, לשטח בתבנית למרוח בריבה. 

להקציף את החלבונים עם הסוכר להוסיף קמח שקדים לשים מעל הריבה 

לאפות 175 מעלות טורבו כ30 דקות, תלוי תנור. הקצף צריך לקבל צבע שזוף מעט.


יום שני, 5 במאי 2025

סלט תפוחי אדמה מהמטבח ההונגרי טרנסילבני


6 תפוחי אדמה בינוניים

2-3 בצלים

1/3 כוס חומץ

2/3 מים

מעט שמן

מלח

פלפל


מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם עד ריכוך ומקררים. עדיף להכין יום קודם.

מקלפים פורסים לפרוסות לא דקות מידי.

חותכים לחצי ופורסים דק את הבצלים. 

מערבבים את חומרי התיבול ושופכים על תפוח"א והבצל מערבבים בעדינות. טועמים ומוסיפים חומץ מלח פלפל לפי הטעם.

יום שני, 2 בדצמבר 2024

רולדה עם ריבת מישמש

 





רולדה עם ריבת מישמש

חומרים

6 ביצים

6 כפות סוכר

6 כפות קמח

כפית א. אפיה

כף גרד לימון.

ריבת מישמש ככוס 

הכנה

מקציפים היטב את הביצים השלמות מוסיפים את הסוכר כף,כף. כשהקצף יציב ואורירי מנמיכים מהירות ומוסיפים את הקמח, א.אפיה וגרד לימון.

בנתיים מחממים תנור ל175° מרפדים תבנית גדולה של התנור בנייר אפיה.

שופכים את הבלילה לתבנית.

אופים כ10-15 דקות.

מכינים מגבת מטבח גדולה מפזרים עליה אבקת סוכר

כשהעוגה מוכנה הופכים אותה על מגבת המטבח כך שנייר האפיה יהיה למעלה. מורידים בעדינות את נייר האפיה.

מורחים בריבת מישמש בנדיבות. אם הריבה קשה מדללים אותה במעט מים. 

מגלגלים בעזרת מגבת המטבח.