ג ו נ ד י - doritb
מלך מלכי המטבח הפרסי - מתכון שלמדתי מחמותי היקרה שושנה שפתחה בפני עולם ומלואו של
ניחוחות וטעמים משובחים.
400 גר' בשר בקר טחון
400 גר' עוף טחון
2-3 ביצים
שלושת רבעי כוס - עד כוס אורז
קמח חומוס בערך כוס – המידה הנכונה ביותר זה "כמה שלוקח" העיסה צריכה להיות דביקה
תבלינים:
כמון,פלפל שחור, אבקת שום, פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה,זעתר,נענע מיובשת, כורכום, קארי, כמון, מלח
ללוש היטב לעיסה אחידה אם יש צורך להוסיף עוד קמח חומוס.
המרק
להרתיח מים בסיר שגודלו יכול להכיל את כל הכדורים במקור הכדורים מאוד גדולים אנחנו אוהבים אותם קטנים
ציר מרק או כף גדושה א. מרק עוף (עד שתי כפות) באיכות טובה
שמים שוב את כל התבלינים ששמנו בקציצות להכין קציצות ולשים אותם במרק הרותח.
לבשל על אש קטנה מאוד כשעה וחצי
גונדי מכינים, בדרך כלל רק מבשר עוף. אצלנו אוהבים זאת מעורב :)
אפשר להוסיף שקית שעועית של סנפרוסט בשלבי הרתחת ה"מרק", זאת תוספת שלי שהחבר'ה אוהבים.
זה נראה כל כך טעים ומכיוון שבגלל אילוצים שונים אין סכוי שאני אכין בבית, אני יום אחד אגיע אלייך כשתכיני
השבמחקתזכרי אבטחות צריך לקיים :)
השבמחק