זאת עוגה שבדרך אני מכינה לצורך מילוי אבל יצאה בול כמו שהזוגי רצה/אהב
עוגת תופין/ספוג/חנק:) - doritb
מתוך הספר "עוגות לכל עת" - נירה שויאר
חומרים
6 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
1 כף קליפת ל ימון מגורדת
קורט מלח
1 כוס קמח
1 כפית מחוקה א. אפיה.
מקציפים את הביצים (שלמות) + סוכר + מיץ לימון + גרידת לימון + קורט מלח - במשך 6-8 דקות תלוי בחוזק המיקסר
אני הקצפתי על מהירות גבוה 6 -5 דקות (KMIX) בתום הזמן הקערה היתה מלאה קצף.
מוסיפים את הקמח עם א. האפיה ב2-3 פעמים. ומערבבים לאט לאט, אני עירבבתי במיקסר - יש לו תוכנית עירבוב, או ידנית, כדי שהקצף לא יפול.
אופים חום על חום בינוני - 160 מעלות - 50 -60 דקות. תלוי בגובה התבנית ובתנור.
הכנתי ויצא מעולה ואני רק בת 12, ומתעניינת מאוד בבישול.
השבמחקשמחה מאוד לשמוע!! אין גיל לאפיה ובישול :)
השבמחקתמשיכי ותהני חג שמח!!
במה את ממלאה את העוגה בדר"כ?
השבמחקבמה את ממלאה את העוגה בדר"כ?
השבמחקבאיזו תבנית להשתמש? איזה גודל?
השבמחק