חומוס ביתי - doritb
להשרות חצי קילו חומוס לילה, בבוקר לשטוף את החומוס מהמים ולשים מים נקיים פי שניים מכמות החומוס לבשל עם חצי שקית א. אפיה עד לריכוך -כ- 3 שעות. על אש קטנה. יתכן וצריך להוסיף עוד מים במשך הבישול. על המים נוצרת שכבה של קצף לבן, מידי פעם יש להסיר שכבה זו.
מסננים אבל לא שופכים את מי הבישול יתכן ונצטרך אותם בהמשך.
חצי מהכמות ניתן להקפיא לפעם הבאה.
הכמויות כאן הן עבור חצי כמות
מכניסים את החומוס + 5 שיני שום למעבד מזון וקוצצים.
אפשר לקצוץ למצב חלק לגמרי או למצב שעדיין מרגישים טיפה את הגרגירים - כל אחד איך שאוהב. אני לעיתים עושה כך ולעיתים כך.
מחליפים לוו עירבוב או מעבירים לקערה אחרת ולערבב ביד, תלוי בחוזק מעבד המזון.
מוסיפים חצי צינצנת קטנה של טחינה - 125מל + מיץ מ-2 לימונים + מלח.
מערבבים היטב עד שהצבע משתנה לבהיר יותר.
אם חסרים נוזלים להוסיף ממה ששמנו בצד או להוסיף מי ברז קרים.
לקשט את צלחת החומוס בשמן זית ובפפריקה חריפה.
את פשוט מלכה - אני ממש מקנאה בך
השבמחקאיך את מספיקה גם לבשל, גם לצלם וגם להעלות פוסט אחרי פוסט לבלוג שלך.
כל הכבוד, אולי תלמדי אותי? כי אני לא מספיקה כלום...