מתכון מהספר של אבנר לסקין
11/4 כוסות מים
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס + 2 כפות שמן זית
31/4 כוסות קמח לבן רגיל
2 כפיות מלח
1 כפית מלח גס לקישוט
1 כף עלי רוזמרין טריים
להכניס את המים, השמרים, רבע כוס שמן, קמח לקערת המיקסר. ללוש במהירות נמוכה 3 דקות בזמן שהמערבל עובד, להוסיף מלח ולהגביר למהירות בינונית לעוד 10 דקות
אני לשתי 7 דקות נתתי למקסר מנוחה רבע שעה ולשתי עוד 6 דקות
לכסות את הבצק בנילון נצמד ולהתפיח שעה.
לשמן תבנית 32 40X בכף שמן או לשים נייר אפיה ולשמן אותו, להניח את הבצק על התבנית ולשטח אותו בעזרת כריות כף היד , למלא את התבנית.
להבריש מלמעלה בכף השמן הנותרת לפזר מלח ועלי רוזמרין ולהתפיח כשעה עד שהוא משלש את נפחו.
לחמם תנור ל-200 מעלות ובעזרת האצבעות ליצור גומות קטנות בחלק העליון של הבצק.
לאפות 20 -15 דקות או עד שהקרום קשה מבריק ובעל גוון חום זהוב עמוק
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה