יום חמישי, 7 באוקטובר 2010

קובה חמוסטה "בלוף"







בא לי מרק, בא לי תרד ולא בא לי בשר :) וזה יצר את הרעיון של  מרק "קובה" חמוסטה צימחוני

קובה חמוסטה "בלוף" :) - צימחוני - doritb

לקובה

300 גר' סולת
קורט מלח
מים כמה ש"לוקח" להתחיל מחצי כוס.
לערבב ולהוסיף מים עד שנוצר בצק
להשאיר כמה דקות. עד שהבצק מתקשה קצת.

למרק
עלי סלרי קצוצים גס
חבילת עלי תרד קפואים (לא תרד טחון!!)
2 שיני שום
מיץ מ-2 לימונים גדולים ועסיסיים.
מלח
חצי כפית פלפל
חצי כפית כורכום
כף א. מרק עוף.

לשים בסיר מים ולהוסיף את כל החומרים להרתיח ולבשל כרבע שעה

להכין מהבצק שנוצר מהסולת גליל עבה חותכים פרוסות מהגליל בעובי חצי ס"מ ומכניסים למרק הרותח
מבשלים כחצי שעה עד שמתרכך.
טועמים את ה"כופתאות" אם זה מבושל אם יש צורך ממשיכים לבשל עוד כמה דקות.
 

2 תגובות:

  1. יצא ממש גרוע.
    המרק סביר, קצת תפל אבל אכיל. הכופתאות לא התרככו כמעט גם לאחר בישול של יותר משעה, וגם הטעם שלהן היה סתמי. כנראה שקובה בלי מילוי לא באמת עובד. חבל.

    השבמחק
  2. מצטערת לשמוע, אולי תוספי תבלינים לטעמך?
    אני אהבתי ולכן שיתפתי.

    השבמחק