עוגיות טעימות להפליא, קרנציות, מתוקות (לא יותר מידי), זהירות ממכר!!
עוגיות טבעוניות
מתכון של סמדר זורע-ברמק
כמות: כ-25-30 עוגיות
רכיבים:
1 כוס שיבולת שועל (קוואקר) מהיר הכנה
½ כוס אגוזי פקאן/מלך/לוז קצוצים
½ כוס שקדים טבעיים קצוצים
½ כוס צימוקים
¼ כוס סוכר קנים או סוכר חום
½ כוס קמח כוסמין או קמח חיטה מלא
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
½ כפית קינמון
¼ כוס שמן קנולה
2 כפות טחינה גולמית
3 כפות סילאן תמרים
1 כף חומץ
אופן הכנה:
שמים בקערה קוואקר, אגוזים, שקדים, צימוקים וסוכר.
מנפים ומוסיפים קמח כוסמין, אב' אפייה, סודה לשתייה וקינמון ומערבבים.
מערבבים בקערית לחוד שמן, טחינה, סילאן, וחומץ ומוסיפים לחומרים היבשים.
מערבבים ומפוררים הכל ביחד לעיסה אחידה. אם יבש מדי, מוסיפים 2-3 כפות מים.
בידיים לחות, יוצרים כדורים בגודל עגבניית שרי, לוחצים בין כפות הידיים להשטחה, מניחים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, במרחק 5 ס"מ זה מזה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 20-25 דקות, עד שהעוגיות מתגבשות, אך עדיין רכות.
מוציאים מהתנור, מפרידים מהמשטח בעזרת מרית, ומקררים בתבנית. העוגיות מתקשות ונהיות פריכות לאחר שהתקררו.
מאחסנים בכלי אטום לאחר צינון מלא.
מקור המתכון: סמדר זורע-ברמק
מוזמנים להכנס לבלוג המקצועי שלי ולהרשם לקבלת פוסטים
קודם כל אני מתגעגעת אלייך
השבמחקשנית אולי את תוכלי להסביר לי מה הוא בדיוק סוכר קנים (ראיתי השבוע בעדן ולא ידעתי אם זה טוב לי או לא)
תודה יקרתי גם אני מאוד מתגעגעת. שלחתי לך למייל הסבר נרחב.
השבמחקסוכר קנים פחות מזוכך מסוכר רגיל. לא מתאים לסכרתיים.
נראה לי מצוין - גם טעים וגם בריא. אבל אין לי חומץ. למה הוא משמש? יש משהו שיכול להחליף אותו?
השבמחקלא ניסיתי להחליף אותו אבל מכיוון שזה רק כף את יכולה להוסיף מים. אני עושה את המתכון הזה כמות שהוא ממליצה מאוד מאוד!!
מחקאגב מדובר בחומץ פשוט.
העוגיות האלה פשוט פגזיות!
השבמחקאכלתי אותן, רק בלי החומץ, והן יוצאות טעימות שחבל על הזמן. גם בריאות וגם טעימות וערבות לחיך!
תודה דורית
אבישי
תודה!!
מחקדורית, במקרה נתקלתי במתכון הנ"ל...
השבמחקסחתיין עלייך, עקבתי אחר ההוראות מדהימות וכל מי שטעם אהב והתעניין.... :)
תודה, הן אכן טעימות כל המחמאות לסמדר ברמק הזורע המתכון המדוייק הזה שלה:)
מחקהכנתי, יצא מעולה!
השבמחקשמחה לשמוע תודה.
מחקחומץ הוא תחליף לביצה. החומץ מאחד את כל החומרים. מים הם לא התחליף לחומץ. במרשתת אפשר למצןא עוגת שוקולד מדהימה בלי בצים אבל יש בה כף חומץ לבן.
השבמחקכמה זה חום בינוני?
השבמחק170-180 מעלות
מחקדורית, הכנתי את העגויות הנ״ל והן פשוט נחטפו מרוב שהיו טעימות.
השבמחקהן לא היו מתוקות מידי ואמרתי שאלך לפי המתכון המקורי, עם החומץ. יצאו לי טעימות. מודה לך (=
איזה כיף!! שמחה לשמוע
מחקשלום רב,
השבמחקחיפשתי היום להכין עוגיות טבעוניות והגעתי לאתר שלך. היו לי כל המצרכים בבית. החלפתי רק את הסוכר במייפל טבעי. עכשו העוגיות בתנור והריח מדהים. טעמתי גם את התערובת והיא מתוקה וטעימה. מחכה לצאתן מהתנור כדי לדווח
...המשך, כנראה קיימת מגבלה במספר המילים. העוגיות יצאו
השבמחקמ ה מ מ ו ת. טעים מתוק. הוספתי גם שומשום מלא ויצא נפלא. תודה רבה!