יום ראשון, 26 ביוני 2011

בלינצ'ס פיטריות







בלינצ'ס פיטריות - doritb

חביתיות
כוס קמח
2 ביצים
1 כוס חלב
רבע כוס שמן
כפית שטוחה סוכר
קורט מלח
לערבב היטב להוסיף מים או מי סודה לפני הצורך (כחצי כוס)
להמשיך לערבב היטב במעבד מזון.
לטגן במחבת טפלון , לרסס מידי פעם במעט שמן.


מלית לכ-10 בלינצ'ס גדולים :

1 קופסאת פיטריות שמפיניון
1 קופסאת פיטריות פורטבלו
2 בצלים גדולים קצוצים גס
מלח, פלפל, אורגנו כף גדושה , טיפה פפריקה חריפה
שמן -2-3 כפות
100 גר' גב"צ עמק או דומה
2 חופנים גדולים פרמזן מגורד
כף גדושה קמח
שמנת לבישול 10% שומן
חלב במידת הצורך


הכנת המלית
לטגן בצל קצוץ עד להשחמה לחתוך פיטריות לפיסות קטנות לטגן עם הבצל עד שהפטריות נראות סמרטוטיות לא להשחים
להוסיף תבלינים +קמח להוריד את האש לנמוכה - כשהמלית מסמיכה להוסיף שמנת לבישול לערבב כל הזמן שלא ישרף

בדרך כלל צריך להוסיף קצת חלב אבל המרקם צריך להשאר סמיך כדי למלא את הבלינצ'ס.
לקרר מעט ולמלא את עלי הבלינצס המוכנים לשים בתבנית .

ציפוי
כף שמן
כף גדושה קמח
בערך כוס חלב
100 גר' גבינה צהובה + פרמז'ן
מלח פלפל

הכנת הציפוי
לחמם את כף שמן להוסיף קמח לערבב כל זמן ההכנה, להוסיף חלב ולהמשיך לערבב לתערובת חלקה
להוסיף מלח פלפל ואת הגב"צ לשפוך על הבליצ'ס הממולאים .

להכניס לתנור עד שמשחים בחום 190 מעלות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה