פגשתי את סבתא חנה היקרה והמקסימה (אמא של גיסי) בשישי שבת האחרונים. היא הביאה עימה חלות מדהימות מעשה ידיה חיכיתי בסבלנות לצאת השבת כדי לבקש את המתכון :)
חלות השבת של סבתא חנה - doritb
חלות פשוטות וטעימות להפליא בלי הרבה "קונצ'ים"
קילו קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים בקיץ 2 כפות שמרים בחורף
2 כפות סוכר
1כפית מלח
חצי כוס שמן
2 ועוד חצי כוסות מים (למזוג קודם 2 כוסות ולהוסיף לפי הצורך)
בנוסף לסוכר ולמים שרשומים להכין את תערובת השמרים.
בכוס גדולה לערבב את השמרים + כף סוכר + מים עד כדי כיסוי ולתת לזה לתפוח עד שתערובת השמרים ממלאת את הכוס.
להוסיף את כל החומרים פרט למלח לקערת המיקסר וללוש על מהירות בינונית אחרי כדקה להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד כ5 דקות.
להתפיח את הבצק עד כדי הכפלת הכמות.
למרוח בשמן משטח עבודה לא לקמח !! לעצב את החלות על המשטח המשומן.
להתפיח עוד כחצי שעה - שעה. ברבע שעה האחרונים לחמם את התנור לחום גבוה 200 מעלות בערך (זמן האפיה תלוי בצורה שמכינים) 20-30 דקות לערך - ריח מדהים מתפשט בבית, ריח של בית של שבת.
מדהים.
השבמחקלא הבנתי למה אי אפשר להכניס את כל החומרים בבת אחת לקערה וללוש ולאחר מכן מלח
איך עושים את צרת החלה? חג שמח
מחשש שהמלח יפגע בשמרים.
השבמחקהחלה העגולה - עושים נחש ארוך ומגלגלים לצורת שבלול.
החלה הקלועה - עושים צמה מ-3 "נחשים"
תודה-רוצה להכין מחר.עוד שאלה בבקשה
השבמחקלא הבנתי לשים בכוס גדולה מים סוכר ושמרים
אז כמה בסופו של דבר יוצא סוכר ומים לערך?חג שמח
הרעיון הוא שמתסיסים מראש את השמרים כך העיסה תופחת מהר יותר.
השבמחקהבלילה הזאת של הסוכר שמרים ומים היא בתחתית הכוס בהתחלה ותוך כמה דקות ממלאה את הכוס עד למעלה.
אני מקווה שהבנתי נכון את ששאלת אם לא את מוזמנת לשאול שוב :)
החלות יצאו לך יפיפיות - כשחיפשתי לפני החג מתכון לחלות מקמח מלא נתקלתי בסרטון שמראה איך להכין אשכול ענבים מבצק חלה ממש בקלי קלוטו, תנסי לחפש אם את רוצה שיראה אחרת, אף על פי שלדעתי האשכול שלך בסדר גמור
השבמחקהיי
השבמחקאיזה שמרים? יבשים, קוביה, טריים?
שמרים יבשים :) תיקנתי גם במתכון תודה!!
השבמחקדורית החלות שלך נראות בדיוק כמו של סבתא!!!יא מוכשרת אחת...איזה יופי..כל הכבוד לך!נשיקות..עינב פורטל..=)))
השבמחק