יום שבת, 26 במאי 2012

כדורי עוגת גבינה בציפוי שוקולד







 

שחיתות אמיתית, אבל כשילד ימולדת מבקש אמא מכינה :)
טעים טעים !!


כדורי עוגת גבינה מצופים שוקולד
לפי מתכון של חן שוקרון מתוך אתר אוכל טוב



לכדורים:
גביע גבינת שמנת 30% שומן (225 גר')
2 כוסות ביסקויטים טחונים (200 גר')
4 כפות ריבת חלב (140 גר')
100 גר' אגוזי לוז טחונים דק
1/4 כוס אבקת סוכר (30 גר')
ציפוי
300 גר' שוקולד מריר
2-3 כפות פקאן סיני טחון גס – במתכון המקורי משתמשים בברס

אופן הכנה:
לערבב את כל החומרים ולהשאיר במקרר מינימום חצי שעה . אני השארתי לילה (מטעמי נוחות )
מכסים בנייר אפיה תבנית שניתן להכניס למקפיא. מכדררים כדורים קטנים (כ-2.5 ס"מ). ומניחים בתבנית.
מכניסים לתוך כל כדור מקל ארטיק ומכניסים למקפיא ל-30 דקות.
ממיסים את שוקולד במיקרו רצוי בכלי צר וגבוה 20 שניות ועצירה, שום 20 שניות ועצירה. עד ההמסה.
לטבול את המקלות עם הכדור בקצה בשוקולד ולהחזיר לתבנית, לפזר מיד את פקאן הסיני הטחון.

מקררים כמה שעות עד להגשה.

4 תגובות:

  1. שאפו על הרעיון היצירתי, אני תמיד מכינה עוגות ואין לי אומץ להתפרע.
    איפה משיגים את המקלות ארטיק השמנמנים האלה? אף פעם לא יצא לי לראות כאלה למכירה והם מקסימים.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יסמין. את המקלות קניתי בחנות ביוטיקר בקניון אבנת פתח תקוה. קניתי את זה לצורך קרמים (קוסמטיקה טבעית) שונים שאני מכינה.. וחשבתי שזה יכול להיות נחמד להשתמש בזה לכדורונים שהכנתי:)

      מחק
    2. כמה כדורים יוצאים בערך?

      מחק
    3. ספרתי לפי התמונה ואם ניקח בחשבון שנישנשתי בדרך :) אז כ25

      מחק