יום שלישי, 19 ביולי 2011

חמין מקרוני




חמין מקרוני - מתוך הספר "רשליקה" - doritb


למקרונים:
חבילה של מקרונים עבים (500-750 ג’)
מים לבישול עם כף מלח

לחמין:
2 בצלים קצוצים
2 תפוחי אדמה פרוסים לאורך
2 כפות שמן
כפית מלח
כפית פלפל שחור
4-6 ביצים שטופות היטב
4-6 חלקי עוף ללא עור מתובלים במלח ופלפל
כף שמן
אופן הכנה:
מבשלים את המקרונים כ- 7 דקות, שוטפים ומסננים.
מטגנים את הבצל בשתי כפות השמן לזהוב.
משמנים סיר רחב או סיר חרס במעט שמן, מרפדים את תחתיתו בפרוסות תפוחי האדמה בעיגול (שיוצר צורה של כיפת פרח).
מערבבים את הבצל, השמן, המלח, והפלפל עם המקרונים. מוזגים את מחציתם על תפוחי האדמה.
מניחים את הביצים השטופות ומעליהם את יתרת המקרונים. על המקרונים מניחים את חלקי העוף המתובלים
מכסים ומכניסים לתנור ללילה ב- 100 מעלות. (אין נוזלים).

בתום האפיה, הופכים לצלחת הגשה מרכזית.

במקור יש יותר שמן והעוף עם עור. אני תמיד מצמצת שמן ואף פעם לא מכינה עוף עם עור.

חצילים עם טחינה







חצילים עם טחינה - doritb

בוחרים חצילים קלים בינוניים בגודלם

אפשרות 1.  אופים בתנור על אופציית גריל כמה שיותר קרוב לגוף החימום- הופכים כל רבע שעה את החציל 
                 שהחציל עשוי מכל הכיוונים ומבפנים.
אפשרות 2   הטעימה ביותר לדעתי - צולים על המנגל כמה דקות מכל צד.
אפשרות 3   טעימה אך מלכלכת - צולים על הגז בבית כמה דקות בכל צד/איזור של החציל.

מכינים ממרח טחינה מ250 גר' טחינה  - מערבבים היטב טחינה גולמית ומוסיפים לה מים קרים כל פעם מעט ומערבבים עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
מוספים מיץ מ- 2 לימונים ,
מגרדים על פומפיה דקה 4 שיני שום ומוסיפים,
רבע כפית פלפל שחור ומעט מלח לפי הטעם.

אחרי כשעה טועמים ומוסיפים תבלינים/שום/לימון/מים אם יש צורך.

מכינים את החצלים בתמונות יש מספר אפשריות הגשה.


סלט מטבוחה / סלט אקוצ'ה ( עגבניות )



סלט מטבוחה - סלט אקוצ'ה ( עגבניות ) - doritb

3 קג' עגבניות

ראש שום גדול
4 כפות שמן זית
כפית מלח
פלפל שחור
פפריקה כפית גדושה
פפריקה חריפה כפית שטוחה

קולפים את העגבניות חותכים לקוביות גדולות (עגבניה גדולה ל-8 חלקים). שמים בסיר עם השמן והמלח לבשל כשעה על אש קטנה ואז להוסיף את התבלינים ולבשל עוד שעה לפחות ברבע שעה האחרונה לבישול להוסיף את שיני השום קלופות וקצוצות.

זמן הבישול תלוי בכמות הנוזלים שיש בעגבניות.
אני מקפיאה בקופסאות קטנות.
טעים לנגב כסלט, טעים באוכל כתבלין

ממליצה מאוד למרוח לחם שיפון כבד ודחוס, בשכבה נאה ומעל לחתוך מעט גבינה מלוחה... יאאמי!!