יום שלישי, 19 ביולי 2011

חצילים עם טחינה







חצילים עם טחינה - doritb

בוחרים חצילים קלים בינוניים בגודלם

אפשרות 1.  אופים בתנור על אופציית גריל כמה שיותר קרוב לגוף החימום- הופכים כל רבע שעה את החציל 
                 שהחציל עשוי מכל הכיוונים ומבפנים.
אפשרות 2   הטעימה ביותר לדעתי - צולים על המנגל כמה דקות מכל צד.
אפשרות 3   טעימה אך מלכלכת - צולים על הגז בבית כמה דקות בכל צד/איזור של החציל.

מכינים ממרח טחינה מ250 גר' טחינה  - מערבבים היטב טחינה גולמית ומוסיפים לה מים קרים כל פעם מעט ומערבבים עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
מוספים מיץ מ- 2 לימונים ,
מגרדים על פומפיה דקה 4 שיני שום ומוסיפים,
רבע כפית פלפל שחור ומעט מלח לפי הטעם.

אחרי כשעה טועמים ומוסיפים תבלינים/שום/לימון/מים אם יש צורך.

מכינים את החצלים בתמונות יש מספר אפשריות הגשה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה