חמין מקרוני - מתוך הספר "רשליקה" - doritb
למקרונים:
חבילה של מקרונים עבים (500-750 ג’)
מים לבישול עם כף מלח
לחמין:
2 בצלים קצוצים
2 תפוחי אדמה פרוסים לאורך
2 כפות שמן
כפית מלח
כפית פלפל שחור
4-6 ביצים שטופות היטב
4-6 חלקי עוף ללא עור מתובלים במלח ופלפל
כף שמן
אופן הכנה:
מבשלים את המקרונים כ- 7 דקות, שוטפים ומסננים.
מטגנים את הבצל בשתי כפות השמן לזהוב.
משמנים סיר רחב או סיר חרס במעט שמן, מרפדים את תחתיתו בפרוסות תפוחי האדמה בעיגול (שיוצר צורה של כיפת פרח).
מערבבים את הבצל, השמן, המלח, והפלפל עם המקרונים. מוזגים את מחציתם על תפוחי האדמה.
מניחים את הביצים השטופות ומעליהם את יתרת המקרונים. על המקרונים מניחים את חלקי העוף המתובלים
מכסים ומכניסים לתנור ללילה ב- 100 מעלות. (אין נוזלים).
בתום האפיה, הופכים לצלחת הגשה מרכזית.
במקור יש יותר שמן והעוף עם עור. אני תמיד מצמצת שמן ואף פעם לא מכינה עוף עם עור.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה