יום ראשון, 11 באפריל 2010

ארונגלושקה-גלושקת הזהב


שחיתות טעימה ביותר :):)
















אחת מעוגות ה"דגל" של המטבח ההונגרי.
זה מתכון של סבתא שלי ז"ל.
הריח של העוגה שהיא הכינה עדיין מלווה אותי. אבא ואמא אומרים שהעוגה שלי לא נופלת ממה שסבתא הכינה היש מחמאה גדולה מזו? 
לאחרונה אני מכינה את העוגה מבצק עם שמן. בצק שמרים עם שמן

אורונגלושקה – גלושקת הזהב - doritb
בצק מקורי של סבתא שלי.
חצי ק"ג קמח
4 כפות סוכר
100 גר' חמאה
כף שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים
כפית שטוחה מלח
2 חלמונים
עד 2 כוסות חלב לשים לאט "כמה שלוקח"

ניתן להכין את העוגה מבצקי שמרים אחרים
לפי הבצק שכל אחד רגיל

בלילת ה"גילגול"
אגוזים גרוסים דק כוס או יותר
ריבת מישמש רצוי תוצרת בית חצי צינצנת מעורבת בקצת מים
גרידה מקליפת מלימון אחד
10 כפות סוכר וניל
כחצי כוס שמן

מכינים את הבצק מתפיחים וקורצים עיגולים כמו בתמונה
מורחים את התבנית בקצת שמן ומפזרים פרורי ביסקויט או פרורי לחם
מגלגלים כל עיגול בתערובת השמן מסדרים בתבנית בכל שכבה שמים
מחומרי המילוי גם למעלה . רצוי לשים למעלה נייר אפיה
כדי שלא ישרף .

לאפות בטמפ.  180-190 מעלות כ35-40 דקות
בנתיים לבשל חצי כוס סוכר+חצי כוס מים+ כמה טיפות לימון  ולשפוך על כשהעוגה יוצאת מהתנור


10 תגובות:

  1. הי יפה, לא הם לא ממולאים. צריך להכין את בללית הגילגול :) ולגלגל כל עיגול בצק שיהיה מכוסה היטב.

    השבמחק
  2. וואוו נראה משגע. תודה רבה :)

    השבמחק
  3. תודה פנינה, זה גם מאוד טעים :)

    השבמחק
  4. נראה מדהים מתכוונת לנסות בהקדם

    השבמחק
  5. מכמה שכבות מורכבת העוגה?

    השבמחק
    תשובות
    1. מ-2 ומעלה בתמונה 3 שכבות ניתן גם 4 העיגולים קטנים.

      מחק
  6. בלילת הגילגול מכילה את השמן/ריבה/אגוזים/סוכר וניל יחד?
    או שטובלים בשמן אחכ אגוזים?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מכינה 4 בלילות, כל כדור מגולגל בארבעת הבלילות : 1 ) חמאה מומסת 2 ) אגוזים קצוצים עם כוס וחצי סוכר , 3) צימוקים מעורבבים עם גרידת לימון וסוכר וניל 4) ריבת תות שדה

      מחק
  7. קודם בשמן ואח"כ באגוזים. בהצלחה!!

    השבמחק