פלודני של יהודית (האמא המקסימה שלי)
doritb
בצק
חצי קילו קמח
300 גר' חמאה/מרגרינה
3 חלמונים
3 כפות סוכר
שמנת חמוצה
שקית שימרית
ללוש לבצק אחיד.
לתת לבצק לנוח כל הלילה במקרר- עדיף
אם ממהרים להשאיר לשעתיים בחוץ.
מלית תפוחי עץ
לגרד קילו תפוחי עץ גרנג לסחוט היטב לבשל על אש קטנה
עד שהמים הנותרים מתאדים עם כף סוכר וכף סוכר וניל (שקית)
התפוחים משחימים בבישול.
מלית פרג
200 גר' פרג טחון לדאוג שהפרג יהיה טרי.
150גר' סוכר
קצת מים
כפית גדושה ריבת תפוזים
לבשל בחום נמוך יש להוסיף מים כדי שיהיה נוח למרוח את המילוי על העלה
מילית אגוזים
200 גר' אגוזים טחונים דק מאוד
150 גר' סוכר
קצת מים
לבשל בחום נמוך
הרכבת העוגה
מחלקים הבצק ל-5 כל שכבה מורחים בריבה לפי ההוראות בהמשך הריבות
צריכות להיות ריבות ביתיות ולא קונפיטורות (ללא חתיכות)
לרדד את העלה הראשון
למרוח בריבת מישמש ביתית לפזר על זה קוביות קטנטנות של תמרים וצימוקים
שיכסו את העלה בנדיבות.
לרדד את העלה השני
את הפעולה הבאה יש לעשות בכל שכבה.
לדקור את העלה במזלג וללחוץ עם הידים את העלה כדי שהאויר יצא.
למרוח את העלה בריבת תות שדה שכבה דקה ומעל להניח את מילוי האגוזים
לרדד את העלה השלישי
לחזור על פעולת חירור והידוק
לערבב ריבות אפרסק ופרי הדר למרוח בשכבה דקה את הבצק. על זה להניח את מילוי הפרג
לרדד עלה רביעי
לחזור על פעולת חירור והידוק
למרוח ריבת מישמש ולפזר מעל קצת אגוזים טחונים ומעל את שכבת התפוחים
לכסות בעלה האחרון . את העלה האחרון צריך "לפתוח" גדול יותר כי באפיה זה מתכווץ.
שוב לחורר ולהדק.
למרוח בביצה פעם הברשה לאורך ופעם הברשה לרוחב.
גודל התבנית 30X25 אפיה 160 מעלות כשעה
ניתן כמובן להחליף שכבה בשכבה לשים פרג למעלה במקום באמצע אבל יש להעביר יחד עם הריבה התואמת.
דורית יקרה
השבמחקתתחדשי על הבלוג! וברוכה הבאה לעולם הבלוגרים.מרגישים כאן באוויר את ההתרגשות והטעמים הנפלאים שלך.
הולכת לקרא את כל הבלוג !
חני הראל
דוריתי איך אני נרשמת לעדכונים?
השבמחקאו שאת רוצה פשוט שאכנס לבדוק כל יום מה חדש כאן?
והעוגה נראית נפלא צריכה להכין לאמא שתהנה
הנואש עדין לא פתור :) אבל אני כבר מכירה את הפתרון וזה טוב. בנתיים
השבמחקתבקרי אותי ביוזמתך.
תכיני לאמא, אמנם הרבה עבודה אבל התוצאה נהדרת.