יום שלישי, 13 באפריל 2010

סברינות




סברינות - doritb
לפי המתכון לסברינה של לילית

5 ביצים גדולות מופרדות
7 כפות סוכר
5-6 כפות סולת רגילה
2 כפות קמח רגיל
2 כפות שמן
1/2 כפית אבקת אפיה
להקציף את החלבונים יחד עם 5 כפות סוכר.
להקציף את החלמונים עם השמן ו2 כפות סוכר.
למזג בין 2 העיסות בעדינות ואז באמצעות כף, להוסיף לאט לאט תוך
בחישה את הסולת הקמח ואבקת האפייה.

לעוגה שלמה
לשמן תבנית 24 ,לצקת את העיסה ולאפות בחום 180, תוך 45 דקות בערך היא מוכנה,
לבדוק אם קיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. היא לא אמורה להיות זהובה מדי.
מיד עם הוצאתה חמה מהתנור, לצקת עליה את הסירופ החם :
הסירופ: 2 כוסות מים,5 כפות סוכר,2 כפיות תמצית רום, 2 כפות ריבת מישמש.
לבשל את כל זה על האש - לא להרתיח. לחכות שהסוכר והריבה יימסו.
להקציף שמנת מתוקה ולמרוח על העוגה.

לסברינות קטנות
לצקת לתבנית שקעים, משומנת היטב! את העיסה לאפות בחום 180 מעלות. לבדוק אחרי 20-25 דקות ע"י קיסם אם הן מוכנות.
סירופ כמו בעוגה השלמה.
להקציף את הקצפת, להוציא את הסברינות מהתבנית לחתוך באמצע למלא בקצפת להשאיר קצת קצפת לקישוט
להוסיף דובדבן למעלה.

ו.... להתעלף מהטעם.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה