חיתוכיות אגוזים- doritb
תודות ליעלה מפורום Ynet על המתכון המעולה.
החומרים לבסיס :
300 גרם קמח מלא
3/4 כוס סוכר חום
2 כפיות ווניל
1 אבקת אפיה
3/4 כוס שמן רגיל
2 ביצים גדולות
1-2 כפות חלב
אופן ההכנה :
לשים את כל החומרים יחד, מתקבל בצק רך! אפשר להכין בידיים ובמידה שזה יבש קצת - להוסיף טיפה חלב
לרפד תבנית ענק בנייר אפיה, למרוח את הבצק שהוא רך למדי. אם לא נמרח על הכל, להרטיב קצת ידיים ולמתוח. אפשר לראות בתמונה שלמרות שיוצא דק מאוד, זה תופח באפיה לגובה סביר.
שכבת ביניים :
כשליש כוס ריבת מישמישים מדוללת בקצת מים
למרוח את הריבה הדלילה על הבצק.
שכבת אגוזים
350 גרם אגוזי מלך ו/או שקדים מרוסקים דק
2/3 כוס סוכר חום
3 ביצים גדולות שלמות
1 כפית תמצית ווניל
1 כף מיץ לימון וקליפת לימון טרי (בנדיבות)
שליש כוס קמח תופח (או קמח רגיל וכפית מחוקה א-אפיה)
2 כפות שמן רגיל
לערבב הכל ביד או במיקסר, למרוח על הבצק/ריבה
לאפות בחום של כ-170-160 מעלות במשך כ-40-50 דקות.
לחתוך אחרי קירור מלא יצאו לי יותר מ-40 חיתוכיות.
המתכון המקורי של יעלה
חיתוכיות אגוזים-שוקולד פרווה
החומרים לבסיס :
300 גרם קמח*
3/4 כוס סוכר
2 כפיות ווניל
1 אבקת אפיה
3/4 כוס שמן רגיל (200 גרם חמאה רכה לחלבי)*
2 ביצים גדולות
1-2 כפות מיץ לימון/תפוזים (רוויון לחלבי)
אופן ההכנה :
לשים את כל החומרים יחד, מתקבל בצק רך! אפשר להכין בידיים ובמידה שזה יבש קצת - להוסיף טיפה שמן/מיץ/חלמון.
לרפד תבנית ענק בנייר אפיה, למרוח את הבצק שהוא רך למדי. אם לא נמרח על הכל, להרטיב קצת ידיים ולמתוח. אפשר לראות בתמונה שלמרות שיוצא דק מאוד, זה תופח באפיה לגובה סביר.
שכבת ביניים :
כשליש כוס, לא יותר, ריבה נוזלית כלשהי. אם אין – אפשר לרסק במעבד קונפיטורה עם פירות.
למרוח את הריבה הדלילה על הבצק. אסור לשים קונפיטורה עם פירות כי ישקעו.
עדיף לוותר בכלל על ריבה אם אין משהו מתאים.
שכבת אגוזים-שוקולד:
200 גרם אגוזי מלך ו/או שקדים שלמים מרוסקים דק
150 גרם שוקולד מריר פרווה מרוסק גס. (אפשר לערבב עם שוקולד חלב לחלבי) *
2/3 כוס סוכר
3 ביצים גדולות שלמות
1 כפית תמצית ווניל
1 כף מיץ לימון וקליפת לימון טרי (בנדיבות)
שליש כוס קמח תופח (או קמח רגיל וכפית מחוקה א-אפיה)
2 כפות שמן רגיל *
לערבב הכל היטב עם כף. ולמרוח שכבה מעל הריבה.
לאפות בחום של כ-170-160 מעלות במשך כ-40-50 דקות.
לקרר היטב את העוגה. לחתוך לריבועים קטנים רק לאחר הקירור !
בתיאבון, יעלה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה