עוגת ממרח תמרים – doritb
עם קצת שינויים שלי
(לפי מתכון שלAS מפורום אוכל Yנט)
חצי קופסא ממרח תמרים
שמן קלנולה פחות מחצי כוס
שלושת ריבעי כוס סוכר חום
כוס מים רותחים+ 2 כפיות נס קפה
1 ו- 3/4 כוס קמח מלא
שקית אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה
2 ביצים
מעט קינמון.
לערבב במיקסר. קודם את הביצים והסוכר ואחר כך בהדרגה את יתר החומרים
לאפות בחום 150 מעלות כשלושת ריבעי שעה. כמאפינס הרבה פחות!!
טעים לי ..........
השבמחקשרית-ב
♥
צריכה לבדוק ערך גליקמי של ממרח תמרים ושל תמרים בכלל, העוגה נראית ממש טוב
השבמחקערך גליקמי גבוה 103 . קחי בחשבון שלממרחים גם מוסיפים סוכר ועוד חומרי שימור.
השבמחקאפשר לעשות את העוגה הזאת במקום התמרים עם משהו אחר פחות ערך גליקמי. אחשוב על זה ואנסה. אעדכן אותך.