יום ראשון, 2 במאי 2010

עוגת תמרים של AS



עוגת ממרח תמרים – doritb

עם קצת שינויים שלי
(לפי מתכון שלAS מפורום אוכל Yנט)

חצי קופסא ממרח תמרים
שמן קלנולה פחות מחצי כוס
שלושת ריבעי כוס סוכר חום
כוס מים רותחים+ 2 כפיות נס קפה
1 ו- 3/4 כוס קמח מלא
שקית אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה
2 ביצים
מעט קינמון.

לערבב במיקסר. קודם את הביצים והסוכר ואחר כך בהדרגה את יתר החומרים
לאפות בחום 150 מעלות כשלושת ריבעי שעה. כמאפינס הרבה פחות!!

3 תגובות:

  1. טעים לי ..........

    שרית-ב

    השבמחק
  2. צריכה לבדוק ערך גליקמי של ממרח תמרים ושל תמרים בכלל, העוגה נראית ממש טוב

    השבמחק
  3. ערך גליקמי גבוה 103 . קחי בחשבון שלממרחים גם מוסיפים סוכר ועוד חומרי שימור.
    אפשר לעשות את העוגה הזאת במקום התמרים עם משהו אחר פחות ערך גליקמי. אחשוב על זה ואנסה. אעדכן אותך.

    השבמחק