יום שבת, 1 במאי 2010

עוגה בחושה לימונית



עוגה בחושה לימונית - doritb
גירסה שלי למתכון

הביאה לפורום אוכל Ynet דניאלה
מתוך בלוג בשם room for dessert


רכיבים:
2 ביצים גדולות
1 כוסות סוכר חום
גרידה מלימון וחצי גדולים
4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח מלא
שקית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
חצי קופסא גבינה 3%
חצי כוס חלב
חצי כוס שמן קנולה

אופן הכנה
את הביצים והסוכר להקציף לקבלת מירקם תפוח וצבע בהיר.
להוסיף את כל החומרים לערבב (אני מערבבת במיקסר יש לי אופציית עירבוב)
לאפות 180מעלות כ-40 דקות.

המתכון המקורי

עוגת לימון מעודנת / עיבוד של מירי רביבו למתכון מגליון נובמבר 2008 של מגזין Taste
עבור עוגה בקוטר 24 ס"מ
רכיבים:
2 ביצים גדולות, בטמפ' חדר
200 גרם (1 כוס) סוכר
גרידה מלימון אחד גדול
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית תמצית וניל
280 גרם (2 כוסות) קמח לבן (להחלפה חלקית בקמח מלא, ראה טיפים)
2 כפיות אבקת אפיה
250 מ"ל (כוס מלאה) רוויון
120 מ"ל (חצי כוס) שמן קנולה
אבקת סוכר, לציפוי

הכנה:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומברישים בחמאה את התבנית בה נשתמש.
2. מקציפים במיקסר או ידנית את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת יציבה ותפוחה.
3. מוסיפים גרידת לימון, מיץ לימון ואת תמצית הוניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מנפים יחד אל קערה גדולה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומקפלים בעדינות רק עד לקבלת תערובת אחידה.
6. מוסיפים פנימה את הרוויון ואת השמן וטורפים בעדינות רק עד לקבלת תערובת אחידה.
7. אופים כ- 35-40 דקות או עד אשר העוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
8. מקררים 10 דקות בתוך התבנית ולאחר מכן מחלצים מהתבנית, להמשך צינון על רשת.
9. מאבקים באבקת סוכר (אם רוצים כמובן) ומגישים.

2 תגובות:

  1. YYY דוריתי - העוגות נראות מדהימות. סופסוף אני יכולה להגיב. הלימונית שברה אותי\!!
    ועכשיו ראיתי כמה הבלוג התמלא בשבוע שלא הצצתי.
    איזה כיף לי, יהיה לי היום הרבה דברים נהדרים לקרוא!

    נשיקות אוהבת ליאתי

    השבמחק