יום שבת, 1 במאי 2010

קציצות עם אפונה





קציצות עם אפונה doritb

לקציצות
חצי קילו בשר טחון (עוף ובקר מעורב)
בצל בינוני מגורד
כמה כפות פירורי לחם
2 ביצים
מלח, פלפל, פפריקה

לתבשיל
בצל גדול קצוץ
שקית אפונה קפואה
רסק עגבניות
תבלינים - מלח, פלפל, פפריקה,פפריקה חריפה, כורכום.
4-5 שיני שום

להכין את העיסה לקציצות
מכינים את התבשיל בסיר "כבד" או סיר עם ציפוי טפלון.
לטגן את הבצל ב2 כפות שמן עד הזהבה. להוציא את הבצל מהסיר לכלי נפרד.
להכין את הקציצות ולשים אותם צפוף בתוך השמן שהבצל טוגן. לטגן את הקציצות.
להחזיר את הבצל לסיר ולהוסיף את האפונה, הרסק, התבלינים והשום. ו2 כוסות מים.
לבשל כשעה או עד שהאפונה רכה דייה.

תבשיל פשוט וטעים. מעולה עם אורז ליד (עדיף מלא) לא צילמתי את התבשיל המוגמר... נותר רק לדמיין :):)



2 תגובות:

  1. תבשיל נהדר , יש לנו טעם דומה .

    נוהגת להכין תבשיל זה בשינויים קטנים .

    אהבתי !

    תודה על השיתוף

    שרית-ב

    השבמחק
  2. גם אני אוהבת קציצות עם אפונה וגם עם שעועית מה שיש בפריזר הולך וזה הנסיון האחרון שלי לתגובה, כל הזמן מקבלת הודעת שגיאה

    השבמחק