האם הקריירה שלך באה על חשבון אכילה מסודרת
וגובה ממך מחיר בריאותי יקר?

מדריך בזק לנשים עסוקות ייתן לך כלים מעשיים
​​לשלב תזונה בריאה ולהתמלא באנרגיה חיונית - במינימום זמן ובמקסימום יעילות

וזה לגמרי בחינם!
לחצי כאן לקבלת המדריך

יום שלישי, 18 במאי 2010

עוגת גבינה של סבתא ברטה




יש טעמים וריחות שנשארים חרוטים היטב בזכרון. עוגת הגבינה של סבתא ברטה זה אחד מהדברים האלה.
אני זוכרת את מראה הידיים שלה מגלגלות את הרשת על העוגה. את רוב המתכונים של סבתא יש לי. ביקשתי מתכונים ממנה והסתכלי עליה איך היא מכינה פן "תשכח" משהו :) מהמתכון.
את מתכון עוגת הגבינה אין לי. מצאתי עוגה כזאת בספר הבישול "פפריקה" שמתעד את המתכונים ההונגריים הנפלאים.
הטעם מאוד דומה.
היום אני כבר משתדלת לא לעשות עוגות כאלה, עתירות שומן, העוגה בתמונה נאפתה לפני 4 שנים.

עוגת גבינה של סבתא שלי - dorit
שחזור מתכון מתוך הספר "פפריקה" של טומי לפיד ז"ל.
בצק
100 גר' קמח (כוס ושליש)
150 גר' חמאה או מרגרינה
2 חלמונים
4 כפות סוכר
חצי כפית א. אפיה
קליפה מגורדת מחצי לימון
קורט מלח
2 כפות שמנת חמוצה

מלית
500 גר' גבינה טוב טעם
2 ביצים מופרדות
2 חלבונים
שלושת רבעי כוס סוכר
2 כפות קמח
1 כף מיץ לימון
קליפת לימון מגורדת
1 כפית תמצית וניל
חצי כוס צימוקים
ביצה למריחה

מכינים בצק מהחומרים ושמים במקרר
שמים שלושת רבעים מהבצק בתבנית 20x30X
אופים 10 דקות
מערבבים את חומרי המלית עם 2 חלמונים
מקציפים 4 חלבונים ומערבבים עם המלית
שוטחים על הבצק האפוי חלקית
מהבצק הנותר עושים "רשת" שתי וערב על העוגה
מורחים בביצה.
אופים עוד 30 דקות על חום 190 מעלות

תגובה 1:

  1. זרקת אותי מליון שנה אחורה אמנם סבתא לא היתה לי אבל דודתי ז"ל היתה מכינה מגשים ענקיים (של מאפיה, שם היא היתה אופה את העוגות שלה)עם העוגה הזו, הכיף הכי גדול היה לראות תמיד את התצוגה על המזמון שלה של מגשים ענקיים מלאים בעוגות

    השבמחק