האם הקריירה שלך באה על חשבון אכילה מסודרת
וגובה ממך מחיר בריאותי יקר?

מדריך בזק לנשים עסוקות ייתן לך כלים מעשיים
​​לשלב תזונה בריאה ולהתמלא באנרגיה חיונית - במינימום זמן ובמקסימום יעילות

וזה לגמרי בחינם!
לחצי כאן לקבלת המדריך

יום שבת, 22 במאי 2010

עוף עם מקרונים






עוף עם מקרונים - מתכון של מירב מפורום Ynet
בהמלצת ליאתי פורום Ynet

מצרכים:
חבילת ספגטי 500 גר'- מס` 8 או אחר

3-4 כרעיים חצויים לשוק וירך
3-4 תפוחי אדמה פרוסים לעיגולים בעובי 7-8 מ"מ
10-15 זיתים ירוקים - רצוי מזן מנזלינו
קטשופ

לרוטב:
2 בצלים קצוצים
1 קופסא 100 גר` רסק עגבניות
3 שיני שום פרוסות
אוריגנו
מלח
פלפל שחור

הערות דורית הכנתי כמו ליאתי
הערות ליאתי: הוספתי המון שיני שום שלמות. לא מרחתי קטשופ על העוף, תיבלתי אותו בתבלינים יבשים מעורבבים בשמן זית. את הרוטב לא הכנתי מרסק, אלא מעגבניות מגוררות.
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הספגטי לפי ההוראות על השקית, פחות 2 דק`!
2. מכינים את הרוטב - מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד דקה.
מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים ומים (למלא את הקופסא של הרוטב במים ולהוסיף לרוטב) ומבשלים עוד כ-5 דק`.
3. את הספגטי המוכן מערבבים ביחד עם הרוטב והזיתים.
4. מכינים תבנית פיירקס מלבנית מחופה נייר אפיה. על נייר האפיה שמים מעט שמן זית ואת תפוחי האדמה הפרוסים מניחים על נייר האפיה המשומן כך שכל התחתית תהיה מכוסה תפוחי אדמה.
5. את הספגטי המתובל עם הרוטב והזיתים שופכים על תפוחי האדמה ומשטחים לשכבה אחידה.
6. את חלקי העוף מעסים אם קטשופ מכל הכיוונים ומניחים על הספגטי כך שהעור כלפי מטה.
7. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לשעה וחצי-שעתיים***. מוציאים את נייר האלומיניום, הופכים את העוף לצידו השני וממשיכים לאפות עד השחמה.

הערה דורית - הכנתי בתבנית פיירקס שיש לי ממנה 2 יחידות. אחרי שהיה מוכן  שמתי תבנית מעל והפכתי את כל ה"כבודה"
לתבנית השניה וקילפתי את הנייר. החזרתי מכוסה בנייר אלומיניום לתנור על חום נמוך עד הארוחה.

*** אם אתם מתכננים להכין את העוף בבוקר ולצאת מהבית לכמה שעות אז אין בעיה - פשוט הכניסו את העוף לתנור לרבע שעה עד חצי שעה לחום של 200 מעלות אח"כ הורידו את הטמפ` לחום של 150 מעלות והעוף יכול להשאר בתנור 3 ו-4 שעות בלי בעיה.



תגובה 1: