באדיבות ליאתי מפורום אוכל ynet
חומרים ל-10-8 מנות:
24 שוקי עוף נקיות מעור וסחוס
מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
למרינדה:
1 כוס יין אדום
1/2 כוס חומץ בלסמי
1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
2 כפות סוכר
3 ראשי שום חתוכים ל-2
1 כפית ג’ינג’ר טרי קצוץ
אם מוסיפים תפוחי אדמה צריך להגדיל את כמויות המרינדה!!
+ שוטפים את השוקיים ומייבשים היטב בנייר סופג. מסדרים בתבנית בעומק 5 ס”מ וזורים מלח גס ופלפל שחור.
+ מערבבים את כל חומרי המרינדה עד שהסוכר נמס, ויוצקים על גבי השוקיים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, רצוי למשך הלילה.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מוציאים את השוקיים מהמקרר ואופים כשעה ורבע.
תפוחי אדמה
מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם כמספר הסועדים ועוד קצת
מקררים קולפים וחותכים
מוסיפים לתבנית אחרי חצי שעה מערבבים היטב עם הרוטב. וממשיכים לאפות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה