יום רביעי, 8 בספטמבר 2010

בקלאווה

בקלאווה אצלי היא על תקן עוגת דבש :):) כלומר, אין ראש שנה בלי. איך שהוא יש לזה טעם של שנה חדשה
טעם מתוק של תקווה לשנה נהדרת.




בקלאווה - doritb

עלי פילו
400 גרם אגוז מלך קצוצים גס
100 גר' שומשום
קינמון
סוכר (לגבי הכמות...הסבר בהמשך)

לסירופ
כוס סוכר, כוס מים, רבע כוס דבש, כמה טיפות רכז רימונים


לוקחים 3 עלי פילו מרססים בשמן מפזרים 2 כפות סוכר, מפזרים קצת קינמון, שומשום, ואגוזים (בנדיבות).

מגלגלים שמים בתבנית. ממשיך כך עד שהתבנית מלאה.

מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום וחותכים באלכסון לפרוסות דקות.

אופים בחום 180 מעלות, אחרי חצי שעה בודקים הבקלאווה צריכה להיות "ג'ינג'ית".

בזמן שהעוגה בתנור, ממכינים את הסירופ. מבשלים את הסוכר + דבש + מים כ-10 דקות ומוסיפים בסוף את רכז הרימונים - ("שובר" את המתיקות)
שופכים את הסירופ על הבקלאווה ומחזירים לתנור ל-5 דקות.



2 תגובות:

  1. נראה מעולה ומקצועי לחלוטין !

    { למרות שזאת לא הצורה המקובלת של המאפה } .

    האם חבילת העלים מספיקה לכמות המלית ?

    תודה על התייחסותך .

    אהבתי !

    שנה טובה ומתוקה , כמו הבקלאווה שהכנת !

    שרית-ב

    השבמחק
  2. תודה שרית גם לך שנה נהדרת. בריאות ואושר לרוב.

    ל-2 התבניות שבתמונה השתמשתי בחבילה וחצי של פילו. תבנית אחת קטנה ואחת גדולה יותר.
    המלית אמורה להספיק לחבילה אחת של פילו.
    אבל זה לא מדע מדוייק כי תלוי כמה מלית את שמה
    אני לא עושה לפי הכמויות. פעם אחת בודקת כדי לרשום מתכון מדוייק.

    השבמחק