יום חמישי, 16 בספטמבר 2010

קובה סלק





מרק קובה סלק - doritb

נעזרתי בכמה מתכונים מהרשת ובחברה שלי.

למלית
250 גר' בשר טחון
1 בצל בינוני קצוץ דק
חופן סלרי קצוץ דק
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
שום כתוש
מלח
פלפל שחור

למרק:
2 כפות שמן
בצל קצוץ
שום כתוש
3 סלקים גדולים חתוכים לקוביות
מלח
פלפל שחור
כורכום
כמון
כמה גבעולים עם עלים של סלרי
כף אבקת מרק עוף
כפית סוכר
מיץ מ-2 לימונים
קצת מלח לימון

לבצק:
חצי קילו סולת
כפית מלח שטוחה
להוסיף מים וללוש לבצק נוח לעבודה
במשך המילוי יתכן וצריך להוסיף מים

אופן הכנה
לערבב את חומרי המלית
לטגן בצל עד לשקיפות להוסיף את קוביות הסלק
ולהמשיך לטגן דקה או שתיים.
להוסיף מים ואת כל חומרי המרק פרט למיץ הלימון
ולסוכר. לבשל את המרק ובינתיים למלא את הקובות
להניח אותם על צלחת משומנת.
כשהקובות ממולאות לשים אותם בזהירות במרק
לחכות בכל הוספה שהמרק ירתח.
לבשל כשעה ולהוסיף לימון וסוכר.
המרק מוכן כשהסלק רך.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה