טורוש גומבוץ - כופתאות גבינה הונגריות - doritb
המתכון המקורי "טבוע" בחמאה. אני השתמשתי בשמן קנולה והפחתתי את כמויות השומן.
חומרים לכופתאות
שתי חבילות טוב טעם
3 ביצים
חצי כוס סולת
2 כפות קמח
כף שמן
חצי כפית מלח
חומרים לפרורי הלחם
שליש כוס שמן
כוס פירורי לחם
להגשה - שמנת חמוצה 9% שומן
הכנה
מערבבים את כל חומרי הכופתאות ומשהים במקרר לשעתיים
מרתיחים בסיר עמוק מים מכינים את הכופתאות ושמים במים הרותחים.
מבשלים כ-20 דקות.
בנתיים בסיר רחב מכינים את הפירורים. שמים את השמן ופרורי הלחם ומערבבים כל הזמן
צריך להזהר כי זה נשרף מהר. לסיים קצת לפני הצבע הרצוי ולהוריד מהגז כי זה ממשיך
"להתכהות" מעט גם אחרי שכיבינו את הגז.
כשהגומבוץ מוכנים מעבירים אותם, בעזרת כף מחוררת לסיר הפירורים. להקפיד, לנער טוב כדי שלא יהיו שאריות מים.
(אפשר לסנן לפני ההעברה לפירורים)
הגשה
יש שאוהבים את הגומבוץ מתוקים ואז מגישים עם , סוכר וניל וקינמון.
אני אוהבת מלוח עם שמנת והרבה מלח.
לא שמים לאנשים לפני הקפה של הבוקר תמונות כאלה מול העיניים, זה לא מקובל ולא הוגן.
השבמחקאוי מה שהייתי נותנת עכשיו בשביל אחד כזה עם הקפה
את בסך הכל צריכה להגיע לפתח תקוה :):)
השבמחק