חצילים בתחמיץ - doritb
2 חצילים מאורכים
3 כפות שמיר קצוץ
8 שיני שום
מלח
פלפל
פורסים את החצילים.
מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה, מרססים את הניר בשמן
מניחים את החצילים ומרססים אף אותם בשמן
אופים על חום גבוה כ20 דקות הופכים ואופים עוד 10 דקות.
שמים את החצילים בכלי איחסון, מוסיפים את השמיר השום והתבלינים ושופכים מעל מים וחומץ ביחס שווה.
כלומר אותה כמות חומץ כמו כמות המים. הנוזלים צריכים לכסות את החצילים.
מאפסנים לכמה שעות/יום/לילה במקרר. טועמים ומתקנים טעמים אם יש צורך (מוסיפים חומץ ותבלינים) ו... בתאבון.
אצלנו אין צ'ולנט בלי החצילים האלה, אלה החמוצים של החורף אצלי
השבמחק