כרוב ממולא של אמא שלי - יהודית
מהמטבח ההונגרי
כרוב גדול לשים במקפיא כמה ימים לפני, יום קודם להוציא מהמקפיא.
קילו כרוב כבוש רצוי תוצרת בית
נקניק צאבעי הונגרי חתוך לקוביות או חזה אווז מעושן, או קבנוס קצת חריף
בצל בינוני קצוץ דק דק
חצי קילו בשר טחון
1 ביצה
חצי כוס עד 3/4 כוס אורז
1 כף קמח
עגבניה
מלח
פלפל שחור
1 כף פפריקה הונגרית מאיכות טובה
כפית אבקת מרק עוף
הכנה
לשים שמן בסיר גדול לטגן את הנקניק להוציאו מהשמן
ולטגן באותו שמן את הבצל להשאיר מעט למילוי. להוריד מהאש להחזיר את הנקניק, להוסיף את הפפריקה לבחוש.
להכין עיסה מהבשר,ביצה, בצל הנותר, קמח, אורז, מלח, פלפל שחור למלא את הכרוב.
את מה שנותר מהכרוב לחתוך לרצועות דקות.לשים בסיר שכבה כרוב כבוש , שכבה של כל הממולאים לשים
מעל את הכרוב הכבוש הנותר ואת הכרוב שחתכנו לרצועות.
לחתוך את העגבניה לעיגולים ולשים מעל לערבב כפית אבקת מרק עוף עם מים חמים לשפוך על הכרוב.
לכסות בנוזל של הכרוב הכבוש, אפשר לדלל במים, תלוי בחמיצות שאוהבים.
אני שמתי את כל הנוזל ואם יש צורך (אחרי טעימה) מוסיפה לימון.
לבשל על אש קטנה שעתיים עד שהכרוב רך, רך.
ואוווווווווווווווווווו
השבמחקמתי את מכינה לי כזה בדיוק?