יום ראשון, 24 באוקטובר 2010

סינרול






סינרול - doritb

בצק לפי המתכון של אורית S מפורום אוכל של YNET

1 קילו קמח
1/4 2 כפות שמרים יבשים או 50 גר' שמרים טריים
3/4 כוס סוכר
1 כוס שמן
4 ביצים
11/2 כוסות מים פושרים –(אני, דורית, מכינה עם חלב)

מערבבים הכל ומתפיחים שעה או מתפיחים לילה במקרר, במקרה זה מוציאים את הבצק מהמקרר ונותנים לו שעה "לנוח" מחוץ למקרר.

מחלקים את הבצק ל6-8 חלקים וממלאים אותו במליות שונות

לסינרול

פותחים עלה גדול מפזרים עליו סוכר חום עד כדי כיסוי דק
מפזרים מעל כף קינמון.
עוברים על העלה עם מערוך כדי שהסוכר והקינמון יחדרו מעט לבצק.

מגלגלים ל"נחש" וחותכים. הופכים את השושנים שחתכנו על תבנית מרופדת בנייר אפיה
ואופים כ15 דקות חום 180 מעלות.

בנתיים מכינים סירופ חצי כוס סוכר חצי כוס מים עם מעט ליקר או רום.

מוצאים את העוגיות ומורחים מים עם הסירופ החם.

מקררים
אני נוהגת להקפיא אותם ולהוציא כל פעם כמה שצריך.




2 תגובות: