פיצה - doritb
לפי מתכון מהספר של אבנר לסקין
חומרים
3 כוסות קמח לחם
1/2 כוס חלב קר
1/2 כוס מים
2 כפות סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
1 כף שמן זית כיתית איכותי
2 כפיות מלח
הכנה
קמח, חלב, מים, סוכר , שמרים, שמן זית להכניס לקערת המערבל וללוש עם וו הלישה
ללוש - 3 דקות בזמן שהמערבל עובד להוסיף מלח להגביר מהירות ללוש עוד 10 דקות .
לכסות בנילון נצמד ולהשהות שעה.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה. משטחים אותו ומוציאים את הבועות. מחלקים ל-4 או איך שרוצים משהים את הבצק ל-10 דקות. מגלגלים כל חלק לצורת כדור בשלב זה ניתן לשים במקרר ל-24 שעות או להקפיא. לרדד קודם לעיגולים כמו פיתה.
רוטב לפיצה
800 גר' עגבניות מקולפות
3 כפות שמן זית
1 כף חומץ בין יין אדום
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
2 כפות אורגנו יבש
2 כפות רסק עגבניות
פפריקה חריפה.
לשים את חומרי הרוטב במעבד מזון לתת כמה פולסים והרוטב מוכן.
להכין את הפיצות לאפות כל חום גבוה 200-220 מעלות כ15 שעה.
ועבורי .....
את אותו מתכון הכנתי עם קמח מלא. מרחתי שמן זית וזעתר ואפיתי.
ידעתי שאסור לי בתכלית האסור להכנס לבלוג שלך, ידעתי, ועכשיו יש לי קרייבינג לפיצה (ואני בכלל לא רעבה)
השבמחק