האם הקריירה שלך באה על חשבון אכילה מסודרת
וגובה ממך מחיר בריאותי יקר?

מדריך בזק לנשים עסוקות ייתן לך כלים מעשיים
​​לשלב תזונה בריאה ולהתמלא באנרגיה חיונית - במינימום זמן ובמקסימום יעילות

וזה לגמרי בחינם!
לחצי כאן לקבלת המדריך

יום שני, 29 בנובמבר 2010

מרק ירקות עדשים ואפונה








מרק קצת שונה. רציתי שילוב של קיטניות, דגנים וירקות בסיר אחד. רציתי את העדשים והאפונה טחונים ואת הירקות שלמים ואת הגריסים מבושלים היטב.  לכן הכנתי בכמה שלבים.

מרק ירקות עדשים ואפונה - doritb

חומרים
שלושת רבעי כוס עדשים כתומות קטנות ושלמות.
שלושת רבעי כוס אפונה יבשה
חצי כוס גריסי פנינה
1 בצל
4 גזרים
עלי סלרי
עלי פטרוזליה - כמה שאוהבים.
כרובית קטנה
חצי חבילה שעועית ירוקה קפואה
מלח
פלפל
2 כפות א. מרק (ללא ס. ג.)
1 כף מיץ לימון טרי
חצי כפית סוכר
שלב א'
שמים את העדשים ואת האפונה בסיר מכסים במים ומבשלים.

בנתיים...
שלב ב'
חותכים את הבצל , שמים בסיר 2 כפות שמן ואת הבצל ומטגנים מעט עד לשקיפות. מוסיפים את הגזר את גריסי הפנינה את הפטרוליזיה ואת עלי הסלרי - מוסיפים מים ותבלינים ומבשלים 20 דקות.
בנתיים חותכים את הכרובית ומשרים אותה במי חומץ כדי להרחיק כל מיני חבר'ה לא רצויים.
אחרי 20 דקות מוסיפים את הכרובית, את השעועית הירוקה ואת השום הקצוץ.

שלב ג'
אחרי כחצי שעה העדשים והאפונה מתרככים. מכניסים אותם למג'ימיקס וקוצצים לעיסה.
שופכים לתוך סיר המרק וממשיכים לבשל עד שכל הירקות וגריסי הפנינה רכים מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר.

אפשר להוסיף יוגורט או שמנת בהגשה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה