יום ראשון, 28 בנובמבר 2010

גומבוץ - כופתאות שזיפים ומישמישים מהמטבח ההונגרי






גומבוץ  - כופתאות שזיפים ומישמישים מהמטבח ההונגרי - doritb

רכיבים

3 תפוחי אדמה בינונים
2 כוסות קמח - 250 גר' -( לשים בהדרגה...שמתי בערך רבע כוס פחות)
1 ביצה
כפית שמן
חצי כפית מלח
מישמישים טריים/מיובשים
שזיפים מסוג שגיב טריים/ שזיפים מיובשים
6 כפות שמן או 50 גרם חמאה
כוס וחצי פרורי לחם
סוכר
קינמון
הכנה
מרככים את תפוחי האדמה על אדים או בתנור או במיקרו  מקלפים אותם ומועכים כשהם חמימים/פושרים
מוסיפים קמח, ביצה כפית שמן ומלח לשים לקבלת בצק רך
מרדדים את הבצק חותכים ריבועים שמים במרכז מישמש או שזיף
מוסיפים קצת אבקת סוכר אפשר קינמון
מבשלים את הכופתאות בסיר גדול כ-חצי שעה מזיזים אותם מידי פעם כדי להפריד ביניהם
מחממים את השמן או החמאה ושמים בתוכו את פרורי הלחם על אש נמוכה כל הזמן מערבבים
כשזה מתחיל להיחרך מורידים מהאש ושמים את הכופתאות מגלגלים את הכופתאות בתוך הפרורים.

מגישים עם סוכר או אבקת סוכר וקינמון

תגובה 1:

  1. זה אחד המאכלים הכי הכי הכי הכי הכי הכי הכי
    אהובים עלי בעולם יאמייייייייייייייייי

    השבמחק