לפי מתכון מהספר "קציצות" של בני סיידא
2 חצילים קלופים וחתוכים לקוביות
2 כפיות מלח
שמן לטיגון החצלים והבצל
2 בצלים קצוצים דק
4 עגבניות קלופות וקצוצות
3 כפות רסק עגבניות
1 וחצי כוסות מרק עוף צח
מיץ מלימון גדול
לקציצות
500 גר' בשר בקר/עוף טחון (או מעורב)
2 כפות פרורי לחם
1 בצל מגורד דק
1 ביצה
4 כפות עלי פטרוזליה, קצוצים
מלח ופלפל שחור,
1 כפית סוכר
זורים מלח על החצילים, מסננים שעה שוטפים מייבשים מטגנים עד להזהבה או לחילופין מרססים בשמן ואופים עד להזהבה.
מחממים בסיר כף שמן, מטגנים את הבצל מוסיפים עגבניות, מטגנים 5 דקות. מוסיפים רסק ואת החצילים
את המרק ומיץ מהלימון . מבשלים 10 דקות.
מכינים את הקציצות.
מתבלים את הרוטב מוסיפים את הקציצות ומבשלים כחצי שעה - שלושת רבעי השעה.
אוי כמה שזה נראה טוב.
השבמחקאבל בעיני כל דבר עם חצילים נראה טוב♥
גם בעיני :) אני אוהבת חצילים !!תודה
השבמחק