יום שני, 20 בדצמבר 2010

מרק בצל







מרק בצל - doritb

קילו בצל
3 כפות שמן
מלח
פלפל
כף גדושה קמח
כפית סוכר
כמה עלי סלרי
כמה עלי פטרוזיליה
כף גדושה מרק עוף
כוס יין לבן

פרזמן מגורד.

קרוטונים
5 פרוסות קמח מלא
כף תבלין שום
כף שמן זית

אופן הכנה
לחתוך את הבצל לפרוסות דקות
לשים בסיר את השמן ואת הבצל ולטגן על אש לא גבוהה מידי. כשהבצל מתחיל לשנות את ציבעו לג'ינג'י להוסיף את המלח ואת הסוכר לערבב עד להמסת הסוכר להוסיף את קמח לערבב היטב ולהוסיף לאט מים רותחים. עד לכיסוי הבצל.
להוסיף את יתר החומרים פרט ליין והפרמזן.
לבשל כחצי שעה להוסיף את היין ולבשל עוד כמה דקות.

לחתוך את פרוסות הלחם לקוביות קטנות להשתדל שבכל קוביה יהיה "קשה" של הלחם. להוסיף את השמן ואבקת השום לערבב היטב. לשים בתבנית של הטוסטר אובן ולאפות כמה דקות עד שהקוביות מקבלות צבע שזוף היטב.

למזוג את המרק לקעריות הגשה לשים מעל קרוטנים ומעליהם פרמזן מגורד.

2 תגובות:

  1. דומה מאד למרק הבצל שאני מכינה לפי המתכון של רות סירקיס, אוהבת אוהבת שאפו כמו שחנה לסלו אומרת:-)

    השבמחק
  2. תודה יקירה, יכול להיות שהוא דומה, אכן בעבר עשיתי לפי המתכון שלה ואת זה עשיתי מהזיכרון:)
    ומאינטואיציה :)

    השבמחק