מקוצר זמן החלטתי לא למלא את עלי המנגולד אלא להכין מהמלית קציצות בתוך המנגולד הקצוץ. יצא טעים מאוד. אומץ בחום :):)
עלי מנגולד "ממולאים" לעצלנים - doritb
3 חבילות עלי מנגולד
כוס אורז מלא מושרה כמה שעות/לילה
750 גר' בקר+עוף טחון
מלח
פלפל
כף פטרוזליה קצוצה
2 ביצים 4 כפות פירורי לחם מלא.
בצל בינוני
3 לימונים סחוטים
3 שיני שום
מרתיחים מים בסיר שיכיל את הקציצות, לתבל במלח ופלפל שחור.
מכינים עיסה מהבשר הטחון ,הביצים, פירורי הלחם, הפטרוזליה והאורז מתבלים במלח ופלפל.
מכינים את הקציצות ומכניסים למים הרותחים מבשלים חצי שעה.
קוצצים את הבצל מטגנים אותו מעט בסיר גדול שיכיל את המנגולד ואת הקציצות.
רוחצים היטב את המנגולד וקוצצים אותו גס ומוסיפים לסיר עם הבצל. מערבבים מעט ומוסיפים את הקציצות עם המים בהם התבשלו להוסיף מיץ לימון.
להמשך לבשל ביחד עוד כחצי שעה, לפרוס את השום להוסיף לתבשיל ולבשל עוד כ10 דקות. לטעום ולתקן תיבול אם יש צורך.
עלי מנגולד "ממולאים" לעצלנים - doritb
3 חבילות עלי מנגולד
כוס אורז מלא מושרה כמה שעות/לילה
750 גר' בקר+עוף טחון
מלח
פלפל
כף פטרוזליה קצוצה
2 ביצים 4 כפות פירורי לחם מלא.
בצל בינוני
3 לימונים סחוטים
3 שיני שום
מרתיחים מים בסיר שיכיל את הקציצות, לתבל במלח ופלפל שחור.
מכינים עיסה מהבשר הטחון ,הביצים, פירורי הלחם, הפטרוזליה והאורז מתבלים במלח ופלפל.
מכינים את הקציצות ומכניסים למים הרותחים מבשלים חצי שעה.
קוצצים את הבצל מטגנים אותו מעט בסיר גדול שיכיל את המנגולד ואת הקציצות.
רוחצים היטב את המנגולד וקוצצים אותו גס ומוסיפים לסיר עם הבצל. מערבבים מעט ומוסיפים את הקציצות עם המים בהם התבשלו להוסיף מיץ לימון.
להמשך לבשל ביחד עוד כחצי שעה, לפרוס את השום להוסיף לתבשיל ולבשל עוד כ10 דקות. לטעום ולתקן תיבול אם יש צורך.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה