תפוחי אדמה חתוכים לזוליאנים (בעדיבות מג'ימיקס)
שכבה שניה בשר קצוץ עם בצל ושום
שכבה שלישית ואחרונה תפוחי אדמה עם הבצל. לפני אפיה
לצערי אין תמונה של המאפה לאחר אפיה
פאי רועים קצת שונה. חשבתי על רעיון לנצל כמה חלקי עוף מבושלים/צלויים שהיו במקפיא וזה מה שיצא
פאי רועים - doritb
4-5 חלקי עוף ללא עצם וללא שומן.
5 שיני שום
מלח
פלפל
פפריקה
כמון
6 תפוחי אדמה בינונים
2 בצלים סגולים גדולים
לשים במעבד מזון את העוף + שום + בצל לתבל במלח פלפל פפריקה ומעט כמון ולקצוץ דק מאוד.
להוציא לקערה נפרדת.
את הבצל ותפוחי האדמה לחתוך למעבד המזון לג'וליאנים דקים (הבצל יוצא די מעוך :) ) לשים בקערה נפרדת - לסחוט היטב. לטבל במלח, פלפל שחור, הרבה פפריקה.
להרכיב את המנה.
לשמן היטב תבנית פיירקס עמוקה. לשים בתחתית חצי מתערובת תפוחי האדמה שכבה שניה לשים את הבשר הקצוץ להדק וכסות ביתרת תערובת תפוחי האדמה.
לכסות בניר אפיה ומעל בנייר אלומיניום. לאפות על חום 200 מעלות למשך שעה בערך. אחרי 40 דקות רצוי לבדוק את תפוחי האדמה אם הם עשויים. להוריד את הכיסוי כדי שהמאפה יקבל קצת צבע.
להגיש עם סלט וטחינה.
ידעתי שיצא טעים. אין עליך!
השבמחקשאפו על הבלוג, איזה מגוון של דברים טעימים!
אלה
תודה אלה על המחמאות זה בזכותך, הפאי האמיתי שלך והתמונות הנפלאות שלך נתנו לי את ההשראה ואת הרעיון.
השבמחק