יום שלישי, 3 במאי 2011

רולדת קצפת ותותים












ביומולדת כמו ביומולדת מתפנקים..... אז עוגת "דאבל" יומולדת לי וללימור (ביתי)  איזה כיף בקצת נוסטלגיה,
עוגות הרולדה של פעם.

רולדת קצפת ותותים - doritb
העוגה - מתוך הספר עוגות לכל עת של נירה שויאר

4 חלבונים
2/3 כוס סוכר
להקציף את החלבונים ולהוסיף לאט את הסוכר עד לקבלת קצב יציב

4 חלמונים
1 כף יץ לימון
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
לבחוש בנפרד ולערבב  לתתוך הקצף בעדינות

להוסיף לקצף
2/3 כוס קמח.

לרפד תבנית גדולה  בנייר אפיה, לרסס את נייר האפיה בשמן ( בספר כתוב תבנית 30-37 ס"מ.)
לשפוך את הבלילה  ולאפות בחום גבוה כ-10 דקות העוגה מוכנה כשצבעה זהוב והיא רכה למגע.

לפרוס מגבת מטבח על השיש לפזר על המגבת אבקת סוכר.
להפוך את העוגה המוכנה על מגבת המטבח.
ומיד להסיר את נייר האפיה.
בעזרת המגבת לגלגל את העוגה להשאיר אותה סגורה במגבת עד שהיא מתקררת.

הקצפת
להשרות יום קודם או כמה שעות קודם כוס תותים חתוכים עם רבע כוס סוכר.
להכניס לקערת המיקסר
1 שמנת מתוקה
1 כוס התותים המושרה
1 פודינג בטעם וניל.
להקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה. להזהר לא להקציף יותר מידי כי אז תהיה לנו חמאה בטעם תות :)

סירופ להרטבת הרולדה
מכינים חצי כוס תה חזק
1 כף סוכר
1 כף וניל
1 כף רום

פותחים את הרולדה בעדינות משקים אותה בסירופ שהכנו,  מורחים את הקצפת ומגלגלים בעדינות. משאירים מעט קצפת לכיסוי.

להתאפק יום ו.. בתאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה