כוס עדשים כתומות (אפשר מכל צבע)
2 כוסות מים
בצל גדול
כף שמן זית
2שיני שום
מלח
פלפל
שוטפים את העדשים היטב ומבשלים אותם בשתי כוסות מים. בודקים מידי פעם אם נשארו עליהם מים ומוסיפים אם יש צורך. העדשים מוכנים כשהם רכים מאוד "קווצ'ים" ממש והמים התעדו לגמרי.
בנתיים מטגנים על אש נמוכה את הבצל הקצוץ עד כדי שקיפות 2-3 דקות תוך כדי עירבוב ורק אז מוסיפים את השום הפרוס
מעבירים הכל למעבד מזון מוסיפים מלח פלפל וקוצצים דק - למשחה/ממרח.
ניתן לעשות ממרח זה עם קטניות רבות. אם מכינים מחומוס או שעועית צריך להשרות לילה -8-10 שעות.
כל יום לומדים דבר חדש
השבמחק