יום שלישי, 1 במאי 2012

סלט נבטים בטטה וסלק











סלט נבטים בטטה וסלק

6 כוסות נבטים - מעדשים שחורות ושעועית מאש
2 בטטות בינוניות
סלק גדול
פלפל אדום גדול ובשרני
מלח פלפל שחור
3 כפות סילאן
5 כפות סויה
כף חומץ
שמן זית

את הנבטים מכינים מראש כ-4 ימים
לקלף את הבטטות ולקצוץ אותם בסכין ה"ציפס" במעבד מזון - מטגנים אותם ב2 כפות שמן זית - טיגון עירבוב כמה דקות עד שמקבל מעט צבע ומתרכך מעט מוציאים מה"סוטאז"
לקלף את הסלק ולקצוץ אותו בסכין הגפרורים במעבד מזון - מטגנים ב1 כף שמן זית - טיגון עירבוב כמה דקות עד שמקבל מעט צבע ומתרכך מעט  מוציאים מה"סוטאז"
מטגנים את הנבטים ב-2 כפות שמן זית - טיגון עירבוב 2 דקות בסוטאז ומחזירים את כל הירקות חזרה
לקלות את הפלפל בטוסר אובן לקלף ולחתוך לקוביות להוסיף לירקות
שמים את התבלינים הסויה החומץ והסילאן מערבבים בעדינות כדקה מכבים את האש.




4 תגובות:

  1. ואו!!!! נראה ממש טעים. אני צמחונית ותמיד אני מחפשת עוד ועוד מתכונים!
    אכין את זה, תודה :)



    מסעדה מומלצת בתל אביב

    השבמחק
  2. אני ממש אוהב בטטה, וקשה בימינו למצוא מתכון שגם נראה טוב וגם טעים. אני אנסה אותו בבית :)

    תודה רבה

    אבישי

    השבמחק
  3. תגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.

    השבמחק