מרק סלק גזר ועוד...
מבוסס על מתכון מהתוכנית "מתכון בטוח" של ליה שומרון
עם הרבה שינויים שלי
למרק:
2 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
2 גזר
3 עגבניות קלופות, קצוצות לקוביות
3 סלקים קלופים
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
2 עלי דפנה
חופן גדולה, עלי חוביזה ועלי סלק מהגינה קצוצים גס
חופן עלי סלרי ועלי פטרוזיליה קצוצים גס
מיץ מלימון אחד גדול
פלפל שחור גרוס גס
כפית חוויאג' למרק
כפית כורכום
כף אבקת מרק ללא מ.ג.
לבצקניות: (נאמן למתכון המקורי)
2 כוסות קמח סולת מלאה
1 כוס מים
1 ביצה טרופה
1 כפית כורכום
מעט אבקת שום
מלח
מטגנים את הבצל עד לשקיפות, קוצצים את הגזר והסלק במעבד מזון לגפרורים או מגרדים במגרדת גסה. מוסיפים לבצל מבשלים יחד כ-5 דקות. מוסיפים את יתר החומרים פרט לעלים הירוקים. מבשלים כחצי שעה ומוספים את כל העלים הירוקים וממשיכים לבשל.
מכינים את הבצקניות מערבבים את כל החומרים וממתינים רבע שעה. מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים קטנים ומכניסים למרק. ממשיכים לבשל עוד חצי שעה לפחות.
המלצה חמה מאוד מאוד. מרק מעולה.
נראה מדהים וטעים מאוד והצבעים מדהימים.
השבמחקתודה
שבוע נפלא
טובה
תודה!!
מחק