מרק ירקות עשיר
חומרים
בצל סגול גדול
4 כפות שמן זית
1 כף גדושה קמח
2 גזרים גדולים
2-3 קישואים
2 כוסות דחוסות בכרוב כבוש רצוי תוצרת בית
חבילת שעועית סנפרוסט
חבילה עלי סלק / מנגולד - כולל הגבעולים
חצי חבילת פטרוזיליה (של הסופר)
חצי חבילת כוסברה (של הסופר)
2 שורש פטרוזיליה
שורש סלרי
3-4 לימונים יבשים שחורים (פרסיים)
2 לימונים בינונים רגילים
בנוסף מיץ מלימון אחד לאוהבי החמוץ
חצי קופסא גדולה של רסק עגבניות
4 שיני שום מוסיפים לקראת סוף הבישול.
תערובת תבלינים של שושנה (חמותי) 3 יחידות כורכום ו1 יחידה מהתבלינים הבאים :
כמון, שום, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, בזיליקום (ירק מיובש), זעתר, אורגנו (ירק מיובש).
הכנה
קןצצים את הבצל ומטגנים בשמן .
בנתיים קולפים וחותכים את הירקות לחתיכות גדולות.
שוטפים את עלי הסלק / מנגולד (כולל הגבעול) והירק וקוצצים גס.
קולפים את שני הלימונים וחותכים ל-4 משתדלים להוציא את הגרעינים
כשהבצל קיבל מעט צבע, אבל עדין לא ממש מטוגן, מוסיפים את הקמח להכנת רביכה, מערבבים היטב, ומוסיפים מים תוך כדי עירבוב כדי שלא יהיו גושים. מורידים מהאש מוסיפים את כל הירקות ומכסים במים. מתבלים בכף גדושה מתערובת התבלינים. ומלח.
אחרי חצי שעה בישול מועכים את הלימונים הפרסיים וממשיכים לבשל.
ממשיכים לבשל עוד כשעה על אש נמוכה מוסיפים 4 שיני שום כתוש טרי, מבשלים עוד כחצי שעה, מתקנים תיבול ונהנים. :)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה