האם הקריירה שלך באה על חשבון אכילה מסודרת
וגובה ממך מחיר בריאותי יקר?

מדריך בזק לנשים עסוקות ייתן לך כלים מעשיים
​​לשלב תזונה בריאה ולהתמלא באנרגיה חיונית - במינימום זמן ובמקסימום יעילות

וזה לגמרי בחינם!
לחצי כאן לקבלת המדריך

יום שני, 17 ביוני 2013

עוגת משמשים




עוגת משמשים 
מתכון של אביבה ממאסטר שף - עם שינויים שלי

המצרכים:
100 גרם חמאה או מרגרינה - שמתי חמאה
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
2 ביצים
קליפה מגוררת מלימון אחד
200 גרם קמח (כוס וחצי) - שמתי קמח כוסמין 
שקית אבקת אפייה
750 גרם משמשים - שמתי מגוון פירות - שזיף, אפרסק, משמש.

לחלק העליון:
3 כפות סוכר
50 גרם שבבי שקדים - שמתי אגוזים 

אופן ההכנה:

1. מקציפים את החמאה עם הסוכר במיקסר ידני.

2. מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים לערבב עד שמתקבלת עיסה אחידה. העיסה לא נוזלית, והיא גם נראית מעטה, אבל זה בסדר - היא תתפח יפה באפייה.

3. מרפדים תבנית קפיץ 24 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים. משטחים את העיסה בתבנית בצורה אחידה.

4. חותכים את המשמשים לשניים, מוציאים את החרצנים ואז חותכים כל חצי משמש לשלושה פלחים.

5. נועצים את פלחי המשמש בבצק, מפזרים את הסוכר והשקדים ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 15 דקות. לאחר מכן מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד 35 דקות. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה