עוף עם פירות יבשים ובטטה
8-10
חלקי עוף נקיים מעור ומשומן
2 בצלים
גדולים
3 כפות
שמן זית
200 גרם
שזיפים מיובשים
200 גרם
מישמישים מיובשים (באיכות טובה)
100 גרם
צימוקים קטנים לבנים ללא תוספת סוכר
חצי
בקבוק יין אדום יבש
1 כוס
מיץ תפוזים סחוט טרי
4 כפות
סילאן
2 כפות
רכז רימונים
4 כפות
סויה
מלח, פלפל, פפריקה, כורכום,
1 כפית גדושה צ'ילי יבש גרוס (לשים בהתאם לחריפות שאוהבים)
1/2 כפית קינמון (לא חובה)
1 בטטה
גדולה או 2 קטנים
אופן
הכנה
חותכים
את הבצלים המישמשים והשזיפים לקוביות קטנות
בסיר שטוח מוספים את השמן ומטגנים תוך כדי עירבוב על אש
נמוכה את הבצל עד כדי התחלת הזהבה.
מוסיפים
את חלקי העוף ומטגנים יחד עם הבצל כמה דקות.
מוסיפים את כל יתר החומרים והתבלינים מרתחים ומנמיכים את הלהבה.
מבשלים כשעה
משפרים תיבול אם יש צורך
קולפים
וחותכים את הבטטה לפרוסות עבות ומוסיפים לסיר ומבשלים כחצי שעה
העוף מקבל צבע נהדר והטעם נפלא.
העוף מקבל צבע נהדר והטעם נפלא.
מגישים
עם אורז או גריסי פנינה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה