עקיצת הדבורה - doritb
חומרים לעוגה
2 ביצים
1כוס סוכר
תמצית וניל-כף
כוס ורבע קמח תופח
חצי כוס חלב
כף שמן
חומרים לציפוי
שמים בסיר
5 כפות סוכר
3 כפות חמאה
2 כפות שמנת חמוצה
100 גר' אגוזים קצוצים גס
1 כף קוקוס
מכינים את העוגה מכל החומרים לפי הסדר ואופים 170 מעלות עד שקיסם יוצא יבש.
מבשלים את הציפוי עד שהסוכר והחמאה נמסים וזה מבעבע.
שופכים על העוגה המוכנה, את הציפוי ומחזירים לתנור שמים את התנור על מצב "גריל"
ואופים עד שזה מתג'נגן. לשים לב זה נשרף בקלות !!
מכינים קצפת משמנת מתוקה, פודינג וניל, כוס חלב
חותכים את העוגה באמצע ממלאים
צריך יום במקרר כדי שעוגה תהיה במיטבה, ותסופג את הנוזלים מהקצפת.
את העוגה בתמונה הכנתי מכמות כפולה. בדרך כלל אני מכינה בתבנית עגולה 26 כמות אחת.
אוי כמה שזה נראה טוב (ואסור)♥
השבמחק