יום שלישי, 13 באפריל 2010

אורז פרסי



אורז פרסי - doritb
מתכון של חמותי שושנה


2 כוסות אורז
שמים בסיר מעט שמן
שמים את האורז ומערבבים עם השמן
מוסיפים 4 כוסות מים
כפית גדושה פלפל שחור
כף גדושה מלח
כפית גדושה כורכום.

 אין טעות בכמות התבלינים !!

שמיר קצוץ דק מאוד 2 כפות לפחות נשים לאחר שטיפת האורז.

הכנה:
נבשל את האורז על אש גדולה עד שהמים נעלמים


מעבירים את האורז למסננת ושוטפים אותו היטב חלק גדול מהתבלינים נשטף .

באותו הסיר (יבש מנוזלים) שמים כף שמן ,חותכים תפוחי אדמה 3-4 מ"מ, בכמות שתכסה את התחתית בעובי ומטגנים אותם, קלות,  מצד אחד מורידים מהאש הופכים את תפוחי האדמה.

בשלב זה ניתן להוסיף (אופציה לא חובה)  תוספות שונות לאורז  גם כאלה שמוכרים בחנויות תבלינים.
אני מוסיפה לעיתים, את התערובת הפרסית. מערבבים עם האורז ושמים מעל תפוחי האדמה.

מכסים את הסיר במגבת מטבח או חיתול ומניחים את הסיר על להבה קטנה, על אש הכי נמוכה למשך שעה.
ואזזזזזזז הופכים על צלחת.

טעים מאוד גם בתוספת צימוקים ושקדים מטוגנים בנפרד.

9 תגובות:

  1. חג שמח. אחריששמים את האורז על התפוחי אדמה
    אין צורך להוסיף מים? האורז לא ישרך שעה על אש קטנה ללא תוספת נוזלים?תודה

    השבמחק
  2. לא מוסיפים מים אפילו לא טיפה :)
    האורז לא ישרף. זה מתכון שאני מכינה מידי שבוע :)

    השבמחק
  3. איזה אורז את מציעה להשתמש? האם בסמטי?
    מה אפשר לשים במקום שמיר או אפשר לוותר עליו?תודה

    השבמחק
  4. אורז בסמטי מלא הוא תמיד הכי טוב. אבל בני משפחתי מעדיפים אורז פרסי הכי פשוט שיש :)

    השבמחק
  5. תודה רבה.אפשר לוותר על השמיר?או משהו אחרלשים במקומו?

    השבמחק
  6. אפשר לוותר עליו. אם את לא אוהבת את המראה הירוק אפשר בבישול הראשוני לשים שמיר בצרור ולהוציא. אם את לא אוהבת את הטעם. פשוט וותרי עליו. אין צורך לשים משהו אחר במקום.

    השבמחק
  7. מקסים.
    אין צורך לשטוף את האורז לפני כל התהליך כדי להוציא את העמילן?
    תודה רבה מתכון מקסים.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה!!
      לא אין צורך, במקרה הזה את השטיפה עושים אחרי הבישול.

      מחק
  8. I can't wait to make this, and also so happy I discovered your AMAZING blog. Thank you

    השבמחק