אורז פרסי - doritb
מתכון של חמותי שושנה
2 כוסות אורז
שמים בסיר מעט שמן
שמים את האורז ומערבבים עם השמן
מוסיפים 4 כוסות מים
כפית גדושה פלפל שחור
כף גדושה מלח
כפית גדושה כורכום.
אין טעות בכמות התבלינים !!
שמיר קצוץ דק מאוד 2 כפות לפחות נשים לאחר שטיפת האורז.
הכנה:
נבשל את האורז על אש גדולה עד שהמים נעלמים
מעבירים את האורז למסננת ושוטפים אותו היטב חלק גדול מהתבלינים נשטף .
באותו הסיר (יבש מנוזלים) שמים כף שמן ,חותכים תפוחי אדמה 3-4 מ"מ, בכמות שתכסה את התחתית בעובי ומטגנים אותם, קלות, מצד אחד מורידים מהאש הופכים את תפוחי האדמה.
בשלב זה ניתן להוסיף (אופציה לא חובה) תוספות שונות לאורז גם כאלה שמוכרים בחנויות תבלינים.
אני מוסיפה לעיתים, את התערובת הפרסית. מערבבים עם האורז ושמים מעל תפוחי האדמה.
ואזזזזזזז הופכים על צלחת.
טעים מאוד גם בתוספת צימוקים ושקדים מטוגנים בנפרד.
חג שמח. אחריששמים את האורז על התפוחי אדמה
השבמחקאין צורך להוסיף מים? האורז לא ישרך שעה על אש קטנה ללא תוספת נוזלים?תודה
לא מוסיפים מים אפילו לא טיפה :)
השבמחקהאורז לא ישרף. זה מתכון שאני מכינה מידי שבוע :)
איזה אורז את מציעה להשתמש? האם בסמטי?
השבמחקמה אפשר לשים במקום שמיר או אפשר לוותר עליו?תודה
אורז בסמטי מלא הוא תמיד הכי טוב. אבל בני משפחתי מעדיפים אורז פרסי הכי פשוט שיש :)
השבמחקתודה רבה.אפשר לוותר על השמיר?או משהו אחרלשים במקומו?
השבמחקאפשר לוותר עליו. אם את לא אוהבת את המראה הירוק אפשר בבישול הראשוני לשים שמיר בצרור ולהוציא. אם את לא אוהבת את הטעם. פשוט וותרי עליו. אין צורך לשים משהו אחר במקום.
השבמחקמקסים.
השבמחקאין צורך לשטוף את האורז לפני כל התהליך כדי להוציא את העמילן?
תודה רבה מתכון מקסים.
תודה!!
מחקלא אין צורך, במקרה הזה את השטיפה עושים אחרי הבישול.
I can't wait to make this, and also so happy I discovered your AMAZING blog. Thank you
השבמחק