חלה מתוך הספר של אבנר לסקין - doritb
(הערות שלי בסוף המתכון)
חומרים
1/3 כוס מים
1 קובייה שמרים טריים
3/4 כוס חלב קר
1 ביצה גדולה
1/2 כוס סוכר
50 גר' חמאה בטמפ' החדר
31/2 כוסות קמח לבן רגיל
2 כפיות מלח
1 ביצה טרופה להברשה
1/3 כוס זרעי שומשום לקישוט
אופן הכנה
להכניס את כל החומרים לקערת המיקסר פרט למלח.
ללוש 3 דקות במהירות נמוכה. להוסיף בזמן הלישה את
המלח. להגביר למהירות בינונית וללוש במשך 8 דקות נוספות
בשלב זה ניתן לעטוף בנילון נצמד ולהקפיא.
לשים את הבצק בקערה מקומחת לכסות בניילון נצמד
ולהתפיח עד כדי השלשת הנפח.
(אני השארתי בקערת המיקסר וקימחתי למעלה. לפעמים
מכינה בלילה ומתפיחה במקרר)
מעבירים למשטח עבודה ומשטחים בעזרת כף היד להוצאת
אויר מהבצק.
מכינים את החלות, לחמניות בכל צורה שרוצים.מתפיחים
כשעה וחצי , עד להשלשת הגודל.
מחממים תנור בחצי שעה האחרונה של ההתפחה, לחום
190 מעלות ואופים כ-30 דקות. אם מכינים לחמניות
זמן האפיה כ-20 דקות.
הערות ושינויים שלי (דורית)
הכנתי כמות כפולה במקום השמרים הרשומים שמתי 3 כפות שמרים יבשים
על הכמות הזאת שמתי 3/4 כוס סוכר
שמתי חצי כוס שמן קנולה (על כמות כפולה)!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה