חריימה - doritb
לפי מתכון של אוריתS פורום Ynet
אני מכינה מדג אמנון או הנסיכה
לחלק את הדג לנתחים, לקלף ראש שום שלם
לקלף הרבה גזרים ולחתוך לרצועות דקות ולכסות תחתית של סיר או מחבת עמוקה
מיוחדת לדגים עד שכל התחתית מלאה בשכבת גזרים. לפזר מעל שיני שום קלופות
לחתוך גמבה בודדה לחמש שש חתיכות ולפזר מעל להניח חתיכות הדג
חבילה שלמה כוסברה (זה הסוד של המרוקאים) לקצוץ גס ולכסות בו את הדג היטב
לשפוך מסביב שמן ,
לתבל במלח ופפריקה מתוקה כ-3 כפות וחריפה לפי הטעם,ואם אוהבים חריף להכניס את
הפלפלים האדומים הקטנים מתחת לכוסברה.
רסק קטן ולקחת עם כף ולהניח בחמש שש פינות ובמרכז, להוסיף מעט מים שיגיע עד
לכמעט כיסוי הדג - לא להציף. להרתיח טוב ולהנמיך מעט עם חצי מכסה, עד שהמים מצטמצמים.
לא מערבבים, רק מדי פעם מחזיקים את הסיר בידיות ומנענעים.
אחרי איזה שעה טובה רואים שהרוטב הצטמצם והאדום נדבק לדג, בודקים האם הגזר למטה רך
תתחדשי על הבלוג שעלה ויפרח יתמלא בהרבה כל טוב .
השבמחקרננות .