יום רביעי, 21 ביולי 2010

עוגת אגוזים בטעם קפה




עוגת אגוזים בטעם קפה  - doritb
הבסיס
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
120 גר' אגוזים גרוסים (במג'ימיקס)
כוס ורבע קמח תופח
10 כפות מים

מקציפים את החלבונים עם הסוכר מערבבים בעדינות את יתר החומרים ומאחדים.

אופים על 170 מעלות עד שקייסם יוצא יבש. לבדוק אחרי 35 דקות.

קרם קצפת עם קפה
שמנת מתוקה
כוס חלב - מעורבב עם 2 כפיות נס קפה
פודינג וניל
מקציפים ביחד עד הווצרות קצפת יציבה

חוצים את העוגה ל-2

להרטבת העוגה
מכינים כוס תה חזק מקורר(להכין תמצית ולהוסיף מים קרים)
כף סוכר
כף תמצית רום או ליקר

הרכבת העוגה
מניחים את החלק התחתון על המגש, הכלי בו רוצים את העוגה. מרטיבים אותה בחצי מכמות התה
מורחים חצי מכמות הקצפת.
את החלק השני של העוגה הופכים על הקצפת כלומר - החלק העליון של העוגה יהיה על הקצפת - לא חובה לעשות כך.
שופכים את יתרת התה ומורחים את יתרת הקצפת.

רצוי להשאיר את העוגה במקרר לכמה שעות לספיגת טעמים לפני החיתוך/אכילה.


3 תגובות:

  1. כבר כתבתי לך פעם שהיא נראית לי עוגה נפלאה, אבל מה איכפת לי לכתוב שוב? מרשה לי נכון?♥

    השבמחק
  2. דורית זה ניראה טעים אבל באיזה גודל תבנית מדובר

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מעדיפה אותה ב24 יוצאת גבוהה יותר.

      מחק